Σαν σήμερα στη Μουσική – 28 Απριλίου

1953 Η Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kim Gordon (Kim Althea Gordon) γεννήθηκε στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος του συγκροτήματος Sonic Youth από την ίδρυση του το 1981. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι William Winant, Lydia Lunch και Courtney Love όπου υπήρξε και παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ της “Pretty on the Inside“.

1980 Ο μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker Band, Tommy Caldwell (Thomas Michael Caldwell 1949-1980) υποκύπτει στα τραύματα του μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε έξι ημέρες νωρίτερα με το τζιπ του. Ήταν 30 ετών. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του southern rock στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

1940 Ο Glenn Miller ηχογραφεί το τραγούδι “PEnnsylvania 6-5000“. Είναι μια δημιουργία των Bill Finegan, Jerry Gray καιCarl Sigman. Ο τηλεφωνικός αριθμός PE6-5000 άνηκε στο νυχτερινό κέντρο Café Rouge του Ξενοδοχείου Pennsylvaniaτης Νέας Υόρκης, στο οποίο σύχναζαν μεγάλοι μουσικοί της εποχής όπως οι Benny Goodman, The Dorsey Brothers, Artie Shaw και ο ίδιος ο Glenn Miller.

1966 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου είναι η πρώτη ημέρα ηχογραφήσεων των The Beatles για το τραγούδι “Eleanor Rigby“. Τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει στο άλμπουμ “Revolver” αλλά και σε single σαν b-side του “Yellow Submarine“. Το τραγούδι έγραψαν οι Paul McCartney και John Lennon και έχει θέμα την μοναξιά. Ο McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως το όνομα ‘Eleanor‘ το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron, η οποία είχε πάρει μέρος στην ταινία του συγκροτήματος “Help!” και το ‘Rigby‘ από ένα κατάστημα στο Μπρίστολ, “Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers“. Λίγο μετά την κυκλοφορία του το τραγούδι θα ανέβει στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart και θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες, ενώ στην Αμερική θα φτάσει μέχρι την ενδέκατη θέση του Billboard.

2008 Το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος The Last Shadow Puppets με τίτλο “The Age of the Understatement” βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “The Age of the Understatement“, “Standing Next to Me“, “My Mistakes Were Made for You” κ.α. Το γκρουπ αποτελείται από τους Alex Turner (Arctic Monkeys), Miles Kane (The Rascals) καιJames Ford (Simian Mobile Disco).

Πηγή: www.sansimerastimousiki.gr