Σέρβος Κωνσταντίνος “Oι αναλύσεις δεν εμπνέουν καμία ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του νερού”

Σύσκεψη για την θολότητα του νερού των Πηγών του Αγίου Γεωργίου-Καμία ανησυχία για την ποιότητα του νερού σύμφωνα με τις…

Σύσκεψη για την θολότητα του νερού των Πηγών του Αγίου Γεωργίου-Καμία ανησυχία για την ποιότητα του νερού σύμφωνα με τις αναλύσεις.servos

Ικανοποιητικά είναι τα στοιχεία των αναλύσεων του νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου που συνεχίζουν να γίνονται ανά τακτά διαστήματα, αφού η θολότητα στο νερό που διαπιστώθηκε πριν δύο περίπου εβδομάδες δεν έχει υποχωρήσει εντελώς.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο Ζηρού με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας Φιλιππιάδας και του προέδρου του Δημήτρη Αυδίκου συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πρέβεζα, την Άρτα και την Λευκάδα, τις περιοχές δηλαδή που υδρεύονται από τον Άγιο Γεώργιο.

Όπως διευκρινίστηκε οι αναλύσεις δεν εμπνέουν καμία ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του νερού και έτσι δεν πρέπει να υπάρχει αναστάτωση στους πολίτες, ωστόσο το φαινόμενο θα συνεχίσει να παρακολουθείται και οι αναλύσεις θα συνεχιστούν έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο ακέραιο η δημόσια υγεία.

Το φαινόμενο θα διερευνηθεί και από το ΙΓΜΕ προκειμένου -όπως υπογράμμισε ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ κ. Ευάγγελος Νικολάου- να διαπιστωθεί αν οφείλεται σε ανθρωπογενείς ή άλλους παράγοντες.

Στο τραπέζι της συζήτησης πάντως έπεσε και η ανάγκη σύστασης φορέα διαχείρισης των πηγών αλλά και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ημερίδας στην οποία θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν την προστασία των πηγών από τις οποίες υδρεύεται η ευρύτερη περιοχή.

Posted by Servos Constantinos on Friday, 24 April 2015