Συνάντηση Επιμελητηρίου με επαγγελματίες του Νυδριού

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του epimelitirio lefkadas Επιμελητηρίου Λευκάδας συνάντηση με τους επαγγελματίες που εδρεύουν στο Νυδρί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τη διοίκηση του φορέα και τους επαγγελματίες της εν λόγω περιοχής οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Φίλιππας και Ευστάθιος Βλάχος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελλομένου, κα Ελένη Ροντογιάννη, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ιδίου Συλλόγου. Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι του νεοσυσταθέντος Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Νυδριού και Περιχώρων, ενώ ο κος Κατωπόδης εκπροσώπησε το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Οι επαγγελματίες παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους κάδους των απορριμμάτων αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα στην περιοχή της παραλίας και υπογράμμισαν την ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης τους εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι τόσο του Λιμεναρχείου όσο και του Δήμου Λευκάδας διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα για την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος, Ευστάθιος Βλάχος, δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση των αιτημάτων των επαγγελματιών σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα και τους κάδους, ενώ σχετικά με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, ώστε αφενός μεν να υπάρξει τάξη στο λιμάνι αφετέρου δε να μπορέσουν οι επαγγελματίες να λειτουργήσουν ειδικά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Για τον λόγο αυτό θα προγραμματίσει μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας, ώστε να του εκθέσει τις “ενστάσεις” των επαγγελματιών και να βρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης