Ψηφίστηκε η ΠΝΠ με ψήφους 156 «υπέρ» και 104 «κατά»

Σε μια έντονη ατμόσφαιρα συζητήθηκε και τελικά ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της ΤτΕ.

από το The Press Project

Η ένταση, οι διαξιφισμοί και οι βαριές πολιτικές μομφές έδωσαν τον τόνο στην συζήτηση, ενώ η ΝΔ ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν σε τέτοιο βαθμό που εξοργισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθιοι και φάνηκε να κινούνται προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κωνσταντινόπουλο, κάποιοι από αυτούς εκτόξευσαν εναντίον τους βαριές βρισιές, κάτι ωστόσο που από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Μέσα στο κομφούζιο των αντιπαραθέσεων, μια φράση που «έπιασαν» τα ανοιχτά μικρόφωνα -αν και ήταν εκτός μικροφώνου- προκάλεσε ποικίλα σχόλια και εντυπώσεις.

Ήταν η φράση του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση ο οποίος έχοντας εξαπολύσει μύδρους κατά της αντιπολίτευσης για την στάση τους, ακούστηκε να λέει: «Ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μ…. Εντάξει;».

Το περιστατικό δεν έμεινε απαρατήρητο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκη να σχολιάζει αργότερα από του βήματος της Βουλής:

«Να είναι προσεκτικός ο κ. Βούτσης όταν μιλάει με ανοιχτά τα μικρόφωνα και εξηγεί στον κ. Λαφαζάνη πώς χτυπάει την αξιωματική αντιπολίτευση».

Και όντως, δίπλα στον κ. Βούτση, όταν έλεγε την επίμαχη φράση καθόταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης, ο οποίος, πάντως, δεν έδειχνε ενθουσιασμένος από την τροπή της σφοδρής σύγκρουσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν απευθυνόταν στον κ. Λαφαζάνη, αλλά στον υπουργό Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη, που καθόταν στην ίδια σειρά των κυβερνητικών εδράνων αλλά λίγο πιο πέρα.

Έτσι μέσα στο πάθος της στιγμής, ο κ. Βούτσης αναγκάστηκε να φωνάξει λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να «πιάσουν» τα μικρόφωνα την επίμαχη φράση…