Γιούνκερ: Δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα

European Commission President Jean-Claude Juncker addresses the European Parliament during a debate on the latest tragedies in the Mediterranean and E.U. migration and asylum policies in Strasbourg, France, April 29, 2015. REUTERS/Vincent Kessler - RTX1ARXJ

«Είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Από το  FortuneGreece

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να κάνουμε στο θέμα της Ελλάδας καθώς τα πράγματα δεν είναι ακόμα τελείως ξεκάθαρα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους πιστωτές της προσέθεσε: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση». Ο κ. Γιούνκερ απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας: «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup».

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε επίσης πως: «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει βιώσιμες και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές. (…) Αν η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση».