Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λευκάδος

Η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λευκάδας, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μ. Νικητάκη, πραγματοποίησε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, 22 Μαΐου 2015, επίσκεψη στην κεντρική αγορά της πόλης Λευκάδας, καθώς και στην Άγγελου Σικελιανού. Ο χαρακτήρας της εξόρμησης ήταν η ενημέρωση των καταστηματαρχών για τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό τόσο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των ορισμένων ορίων, όσο και για την έκθεση των εμπορευμάτων από καταστήµατα ειδών λαϊκής τέχνης, τουριστικά και λοιπά εµπορικά καταστήµατα που για την αγορά περιορίζεται σε απόσταση 1μ. από την οικοδοµική γραµµή.

Έπειτα από την ενημέρωση, η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε έλεγχο της τήρησης της νομιμότητας, βάσει του άρθρου  12 του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων που ορίζει ότι «αναλαμβάνει παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία και τον έλεγχο της χρήσης των παραχωρημένων κοινοχρήστων χώρων και της εφαρμογής των άρθρων του Κανονισμού».

Καλούνται οι επαγγελματίες να σεβαστούν τον Κανονισμό που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ομαλή λειτουργία της πόλης μας, μέσα από τον συνδυασμό της λειτουργίας των καταστημάτων και της απρόσκοπτης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.