Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη – Βερόπουλου

Υπογράφηκε χθες βράδυ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του RetailToday, η συμφωνία μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος. Mε το συγκεκριμένο deal, που αφορά την εξαγορά της δραστηριότητας της Βερόπουλος στην ελληνική επικράτεια, η Σκλαβενίτης διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στο χώρο της λιανικής, αποκτώντας πρόσβαση σε όλη σχεδόν την περιφέρεια.

Οι συζητήσεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2014 και σε πρώτη φάση οδήγησαν στην εξαγορά από τη Σκλαβενίτης της συμμετοχής της Βερόπουλος στην αλυσίδα Χαλκιαδάκης, η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι η Βερόπουλος κατείχε το 60% της Χαλκιαδάκης και η εξα- γορά από τη Σκλαβενίτης έγινε έναντι 22 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος της Σκλαβενίτης, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό που αφορά το 2013, ανερχόταν σε 1,19 δισ. ευρώ, ενώ η Βερόπουλος το 2013, με βάση τον ενοποιημένο ισολογισμό της, πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 803 εκατ. ευρώ, με τα 571 εκατ. ευρώ να προέρχονται από την ελληνική αγορά.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Σκλαβενίτης, σε συνδυασμό και με την απόκτηση του 60% της Xαλκιαδάκης αλλά και την εξαγορά της Makro Cash & Carry, αναμένεται να καταγράφει πλέον τζίρο που θα υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν ακόμη, καθώς η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.