Βελτιώνεται το κλίμα στις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με αναλυτές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εξειδικευμένων σε ευρωπαϊκά θέματα εντύπων και ιστοσελίδων υπάρχει βελτιωμένο κλίμα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους στις Βρυξέλλες.

Aπό το Κουτί της Πανδώρας

Ειδικότερα το κύριο άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ελλάδα: Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται» και υπότιτλο «Η Επιτροπή απελευθερώνει 183 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία», σχολιάζεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Αντίστοιχου περιεχομένου άρθρο δημοσιεύεται και στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe με τίτλο «Ελλάδα: Η Επιτροπή χαιρετίζει το νέο εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις».
Άρθρο γνώμης εξάλλου στη διαδικτυακή πύλη Politico, με τίτλο «Οι Έλληνες επεξεργάζονται μεταρρυθμίσεις υπό την πίεση της ευρωζώνης» και υπότιτλο «Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά τα βήματα αυτά ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να απελευθερώσουν κρίσιμα κεφάλαια από το πακέτο διάσωσης», αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την αποδέσμευση πόρων, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο τα μέτρα αυτά θα γίνουν αποδεκτά τόσο από τους “ολοένα και πιο εκνευρισμένους πιστωτές της χώρας, όσο από το ελληνικό εκλογικό σώμα”.

Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EUObserver με τίτλο «Η νέα ελληνική ομάδα στις Βρυξέλλες για τις συνομιλίες διάσωσης», αναφέρεται εξάλλου στο νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group). Οι συνομιλίες θα διαρκέσουν, όπως αναφέρεται, μέχρι την Κυριακή (3 Μαΐου) και εφόσον ευοδωθούν, θα ανοίξει ο δρόμος για συνεδρίαση του Euro Working Group, ενόψει της επόμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 11 Μαΐου.