Μειωμένες κατά 1,2% οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων το Α’ τετράμηνο του 2015

Μειωμένες εμφανίζονται σύμφωνα με έρευνα της GFK οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων το πρώτο τετράμηνο του 2015.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πτώση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου, γεγονός το οποίο δείχνει την ανησυχία των Γερμανών για την χώρα μας, σε μια αρκετά ευαίσθητη περίοδο στο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Αντιθέτως, ωφελημένες από την μείωση αυτή είναι οι Ισπανία και Τουρκία, με αυξημένη την δημοτικότητα των Βαλεαρίδων και των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας. Για την Ελλάδα τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα είναι η Κρήτη αλλά και η πόλη των Αθηνών, τους χειμερινούς μήνες.

Η Ελλάδα έρχεται τρίτη στις προτιμήσεις των Ολλανδών πίσω πάλι από τις Ισπανία και Τουρκία. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται και στις προτιμήσεις των Άγγλων. Πάντως τη μεγαλύτερη ζήτηση σε όλες τις παραπάνω ομάδες για το 2015 παρουσιάζουν τα Επτάνησα, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η έρευνα της GFK βασίζεται σε κρατήσεις τόσο μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών αλλά και μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Συνολικά οι έρευνες διενεργούνται σε δείγμα περισσοτέρων από 1.200 τουριστικά γραφεία και 30 online υπηρεσίες.