Νέα έργα ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Πάτρα

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σημαντικής σπουδαιότητας για την αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η υπογραφή της σύμβασης για το έργο κατασκευής των Παραγλαύκιων Οδών στην Πάτρα, η οποία και ανάβει πλέον, «πράσινο φως» στην έναρξη των εργασιών.

Η υπογραφή της σύμβασης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και στελέχη του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Κατασκευής των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών», το οποίο είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013».

«Με την έναρξη των εργασιών δίνεται οριστική λύση σε ένα μεγάλο έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Πάτρας. Ένα έργο ταλαιπωρημένο, το οποίο πλέον, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για οριστική λύση. Οι τρεις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει δίνουν οριστική λύση σε θέματα κυκλοφοριακής σύνδεσης του λιμένα με την Περιμετρική Οδό» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Επιτέλους ξεκινά η νέα εργολαβία και μέσα στο συμβατικό χρόνο θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να έχει ολοκληρωθεί. Ως Περιφέρεια θα είμαστε αρωγός στην προσπάθεια που θα γίνει με την οποία και θα κατασκευαστεί ένα έργο λειτουργικό, το οποίο θα παραδοθεί άμεσα προς χρήση στους πολίτες».

«Ευχαριστούμε που δείξατε το ανάλογο ενδιαφέρον. Είναι πολύ σπουδαίο σε μια δύσκολη εποχή να κατασκευάζονται τέτοια έργα πνοής στην Δυτική Ελλάδα. Αυτό το έργο είναι ουσιαστικότατο σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική και του λιμανιού αλλά και της Πάτρας και της περιοχής μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες σημείωσε πως θα δημιουργηθεί μια «ανακουφιστική διέξοδος από την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα πρόκειται για ένα έργο με εξέχοντα αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού οι παραγλαύκειες συνδέονται με τον υπάρχοντα κόμβο για το λιμάνι της Πάτρας».

Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).