Τα Ιόνια Νησιά επισκέφθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιος Μαυρόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε επισκέψεις στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, υποδέχτηκαν οι Διοικητές των Π.Υ των Ιονίων Νήσων, Δ/τής Π.Υ. Ζακύνθου Αντ/ρχος Γεωργούσης Στυλιανός, Δ/της Π.Υ. Κεφαλονιάς Πυρ/χος Τετενές Μιλτιάδης και ο Δ/της Π.Υ. Λευκάδας Πυρ/χος Ρίζος Θωμάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Π.Υ., είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους για θέματα που τους αφορούν, καθώς και για ζητήματα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Κατά την επίσκεψή του στα Ιόνια Νησιά, ο κ. Μαυρόπουλος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλο Ελευθέριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Κουρή Σωτήριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας κ. Χαλικιά Θεόδωρο, το Δήμαρχο Ζακύνθου κ.Κολοκοτσά Παύλο, τον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Λυκούδη Διονύσιο, το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή Κων/νο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Λευκάδος κ. Θεοχάρη Αντώνη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας κ. Γαζή Παναγιώτη, καθώς και με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των τοπικών αρχών.

Στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν στο Γενικό Γραμματέα ζητήματα σχετικά με τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς και το θέμα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα Ιόνια νησιά.