Το Αγόρι Που Ζωγράφιζε Γάτες από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας

Η ιστορία του Λευκάδιου Χερν ζωντανεύει από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας.

Η εκπομπή έγινε από μαθητές της Β Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στα πλαίσια του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων. Η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών είχε επιλέξει το θέμα «Εργαστήρι Ραδιοφωνικής Τέχνης» που είχε αναλάβει ως υπεύθυνος καθηγητής ο καθηγητής μουσικής Γαλανόπουλος Σπύρος.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου οι μαθητές επέλεξαν και μελέτησαν την ιστορία του Λευκάδιου Χερν «Το Αγόρι Που Ζωγράφιζε Γάτες», ηχογράφησαν το κείμενο και στη συνέχεια αποφάσισαν τι ήχοι ταίριαζαν σε κάθε σημείο του κειμένου ως ηχητική επένδυση. Ύστερα άρχισαν να ηχογραφούν τους ήχους που χρειάζονταν ή να τους αναζητούν στο διαδίκτυο. Τέλος, σε ένα πρόγραμμα ηχητικής επεξεργασίας έκαναν το μοντάζ και όποια άλλη επεξεργασία ήταν απαραίτητη (κάποια εφέ για παράδειγμα).

Ο στόχος ήταν να βγει μια «πειραματική» εκπομπή που να διαχειρίζεται το ραδιοφωνικό μέσο ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας (radio art), αλλά και να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την ηχογράφηση και την επεξεργασία του ήχου για δημιουργικούς σκοπούς.

Εκφωνούν οι μαθητές: Μπακούλα Αλίκη και Σαρανταένας Νίκος.

Εργάστηκαν επίσης οι υπόλοιποι μαθητές της ομάδας: Αζίζι Έλβις, Βαγενάς Αδριανός, Γαζής Αντώνης, Καββαδάς Αριστοτέλης, Μασαούτα Βασιλική, Μωραΐτης Ανδρέας, Νούλης Βασίλης, Νταλέγκα Κριστιάν, Οικονομίδης Φραντζής, Σαλιάι Μάριος, Σάντας Σωτήρης, Σταύρο Χριστίνα, Φυτόπουλος Σπύρος.

Ακούστε την εκπομπή