Φόρο φωτογράφισης του ηλιοβασιλέματος σε δημοφιλή νησιά σχεδιάζει η κυβέρνηση

Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φαίνεται πως βρίσκονται τα ηλιοβασιλέματα σε επιλεγμένα νησιά Αιγαίου και Ιονίου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές με καλή γνώση των εξελίξεων, η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει τη φωτογράφιση του ηλιοβασιλέματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με στόχο να αντλήσει έσοδα εκμεταλλευόμενη τον τουρισμό και το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού ήλιου που δύει μέσα στη θάλασσα.

Από το Κουλούρι  😎

Η φωτογράφιση του ηλιοβασιλέματος θα επιβαρύνεται με ποσό που θα ξεκινά από το 1 ευρώ και θα φθάνει περίπου μέχρι τα 5 ευρώ, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «ασυνήθιστης ομορφιάς» όπως το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα της Σαντορίνης θα μπορεί να φθάσει έως και τα 20 ευρώ.

Το «τέλος ηλιοβασιλέματος» όπως θα ονομάζεται, θα ισχύσει στα νησιά που υποδέχονται πάνω από 100 χιλιάδες τουρίστες ετησίως ενώ θα λαμβάνει υπόψιν του και άλλους παράγοντες, όπως την «κλίμακα γραφικότητας» η οποία θα καταρτιστεί από αναλυτές του υπουργείου και θα εκφράζει τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του κάθε νησιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη λίστα αναμένεται να συμπεριληφθούν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Πάρος, η Τήνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Σύρος, η Λήμνος, η Θάσος, η Κάλυμνος, η Άνδρος, η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Πάτμος και κάποιες περιοχές της Κρήτης. Όπως σημειώνουν φοροτεχνικοί, πρόκειται για νησιά που διαθέτουν όμορφα ηλιοβασιλέματα και ταυτόχρονα δεν είναι τα ίδια τόσο άσχημα ώστε να ακυρώνουν τη φυσική ομορφιά του ήλιου που «βουτά» στον ορίζοντα – όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Κω, τη Χίο και το Ηράκλειο Κρήτης.

«Πρόκειται για μέτρο άμεσης απόδοσης το οποίο περιμένουμε ότι θα ενισχύσει σημαντικά την εικόνα των δημοσίων εσόδων τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, δεν επιβαρύνει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας: «Αν θέλει κανείς να βρει εναλλακτικές λύσεις στην καταστροφική λιτότητα, τις βρίσκει. Ο ήλιος, το ηλιοβασίλεμα, η θάλασσα και το σούρουπο είναι δικά μας και το κράτος έχει κάθε δικαίωμα να τα φορολογήσει».

«Κάθε χρόνο έρχονται στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες που την ώρα που σουρουπώνει βγάζουν φωτογραφίες με φόντο τον ήλιο του Αιγαίου να παίρνει κόκκινο, ροζ και πορτοκαλί χρώμα. Εν τω μεταξύ το κράτος δεν εισπράττει τίποτα. Μόνο από τις φωτογραφίες που τραβούν οι καλεσμένοι στους ομαδικούς γάμους των Κινέζων που γίνονται στα νησιά, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις μέχρι και τον Οκτώβριο» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση των θεσμών στα σχέδια της κυβέρνησης όμως οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία επί της αρχής, με την προϋπόθεση ότι τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας θα μπορούν να επισκέπτονται ανά πάσα στιγμή τα πιο δημοφιλή νησιά, όπου θα διαμένουν δωρεάν επιβλέποντας τη σωστή εφαρμογή του μέτρου.

Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση!