Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού

Επιμελητήριο Λευκάδος

Το Επιμελητήριο Λευκάδος κάνει γνωστό στα μέλη του ότι τη Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο.

Η συνάντηση είχε δρομολογηθεί  στo πλαίσιο της επικοινωνίας που είχε ο κος Σκιαδαρέσης με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου για την κρουαζιέρα, που έλαβε χώρα στην Αρχαία Ολυμπία στις 23/5/2015.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να συζητηθούν τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη υγιούς τουριστικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που ταλανίζει τους επαγγελματίες όσον αφορά την αδειοδότησή τους και όχι μόνο.

Ο κ. Σκιαδαρέσης υπέβαλλε συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο και έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Ζαχαράτο ότι θα εισηγηθεί θετικά ως προς τη διευθέτηση των προβλημάτων δρομολογώντας τις κατάλληλες λύσεις, αφού συμφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Ο κύριος Σκιαδαρέσης μάλιστα κάλεσε τον κο Γενικό να παρευρεθεί στο «2ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας», όμως ο τελευταίος επιφυλάχτηκε να απαντήσει τις επόμενες μέρες, αφού δει προηγουμένως το πρόγραμμα του.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης