Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Γεφύρι Μάρκους

Το πείσμα και η σκληρή δουλειά ήταν τα όπλα της σημερινής δράσης της Εθελοντικής Ομάδας Καρυάς. Σκαρφαλωμένα κυριολεκτικά στον γκρεμό με πριόνια και κοσάδες τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας απομάκρυναν τον κισσό που είχε κυριεύσει το Βενετσιάνικο Γεφύρι ¨Μάρκους¨ καθώς και τον παρακείμενο νερόμυλο και από σήμερα τα δύο μνημεία έχουν την όψη που τους αξίζει.

Της Αναστασίας Στραγαλινού

Πεντακάθαρα, απαλλαγμένα από παρασιτικά φυτά και σκουπίδια, το Γεφύρι, ο Νερόμυλος και ο περιβάλλον χώρος απέκτησαν ξανά την παλιά τους αίγλη.

Γεφύρι Μάρκους

 

Επιπλέον χρωματίστηκε μέρος των κιγκλιδωμάτων με συντηρητικό χρώμα και καθαρίστηκε και η νότια πλευρά του περιβάλλοντα χώρου.

Γεφύρι Μάρκους

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος η Εθελοντική Ομάδα Καρυάς με στοχευμένες παρεμβάσεις έσωσε από δεδομένη εγκατάλειψη και καταστροφή ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον Εθελοντισμό ως υπέρτατη αξία και ως μέσο για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη δράση αυτή, δίνοντας την υπόσχεση για συνέχιση των δράσεων μας και στο μέλλον.

Γεφύρι Μάρκους

Γεφύρι Μάρκους

Γεφύρι Μάρκους

Γεφύρι Μάρκους