Η Τελετής Λήξης των εργασιών Αδελφοποίησης της Λευκάδας με τη Τζοουσάν

Στις 16 Ιουνίου στο νησί Ντάισαν του συγκροτήματος Τζοουσάν έγινε η καθιερωμένη τελετή εξευμενισμού της θάλασσας για την λήξη της αλιείας που γίνεται παραδοσιακά αυτήν την περίοδο. Στην τελετή επίσημη προσκεκλημένη ήταν η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας καθώς και η Ένωση Ελλήνων Φωτογράφων.

Από την Ελληνική Υπηρεσία του China Radio International, γράφει η Εύα Παπαζή

Στην έναρξη της τελετής στο στάδιο με το βωμό δίπλα στην θάλασσα, πρώτος έδωσε ομιλία στο κοινό του Τζοουσάν ως επίσημος καλεσμένος ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής που αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο περιοχών και στα αντίστοιχα παραδοσιακά έθιμα που υπάρχουν στην Λευκάδα όπως είναι η “βαρκαρόλα” όπου πάνω σε βάρκες οι νησιώτες τραγουδούν τον πόνο και τον έρωτά τους. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον δήμο του Τζοουσάν για την φιλοξενία του, που χάρισε στην αντιπροσωπεία από την Λευκάδα αξέχαστες εμπειρίες για τον κινεζικό πολιτισμό.

Τζοουσάν - Δρακονταειδής

Ομιλία έδωσε και ο κ. Τσεν Λιεντζένγκ του Κρατικού Γραφείου Θαλάσσης και η αντιδήμαρχος του Τζοουσάν κα Σου Γιανφένγκ που αναφέρθηκαν στην χαρά της αδελφοποίησης του Τζοουσάν με την Λευκάδα και στις ελπίδες που τρέφουν για την φιλία των δύο περιοχών.

Τζοουσάν

Η τελετή άρχισε αμέσως μετά με σπονδές προς την θάλασσα και την παραδοσιακή θυσία χοίρων. Αμέτρητοι χορευτές πήραν μέρος και η τελετή εξευμενισμού των υδάτων ελπίζουμε να εντυπωσίασε τα στοιχεία της φύσης όσο και κάθε θνητό που είχε την χαρά να παραβρεθεί σε αυτήν.