Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέδωσε η Κωνσταντοπούλου την απόφαση για δημοψήφισμα

Tα ξημερώματα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το δημοψήφισμα.

Από του Κουτί της Πανδώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του κατά το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α, αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα. «Η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας», υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος θα υπογράψει σήμερα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

«Εχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία», είπε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.