Ζητούνται εθελοντές για το infoKiosk της Equal Society

Το Π ενεργοποιεί και φέτος o Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society στη Λευκάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράση για την υποδοχή και πληροφόρηση των τουριστών.

Δελτίο Τύπου από την Equal Society

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για να στηρίξουν και φέτος εθελοντικά τη λειτουργία του περιπτέρου πληροφόρησης (INFO KIOSK) που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της πόλης.  Σκοπός της δράσης να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται οι τουριστικοί επισκέπτες κατά την παραμονή τους στο νησί.

Θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών κάθε ηλικίας που γνωρίζουν τουλάχιστον την αγγλική γλώσσα και επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στο νησί τους.

«Διανύουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα με βαθιές πληγές στον τουρισμό, τη μόνη εθνική οικονομική πηγή που διατηρείται προς το παρόν όρθια» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Equal Society. «Η Λευκάδα ζει από τον τουρισμό και η λειτουργία του info kiosk είναι απολύτως απαραίτητη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μόνο με τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλοϋποστήριξης  και της κατανόησης μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Βοηθώντας το νησί σου, βοηθάς τη ζωή σου!».

Η δράση ήδη επαναλαμβάνεται για τρίτη χρονιά και κάθε χρόνο οι εθελοντές εξυπηρετούν περισσότερους από 10 – 12 χιλιάδες επισκέπτες στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον τουρισμό του νησιού. Συνολικά μέσω του περιπτέρου πληροφόρησης σε δύο χρόνια έλαβαν ενημέρωση περίπου 25.000 τουρίστες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 5 ημέρες το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις  3 – 4 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της εκπαίδευσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει η EQUAL SOCIETY σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν ν” αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected] ή να απευθύνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλέφωνο 26450 22578) και στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Σπ. Ζαμπέλη (τηλέφωνο 26453 60757).