Η απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων για το Δημοψήφισμα

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων επικροτεί την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου 2015 ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός μας απέναντι στην πρόταση των δανειστών (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ).

Πρόκειται για μια κίνηση υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Καλούμε τους πολίτες και πολίτισσες των Ιονίων να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να στείλουν ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ψήφος τους θα σηματοδοτήσει την καθαρή απόρριψη της αντιλαϊκής πρότασης των δανειστών, την απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας μας, για απαλλαγή από τη λιτότητα και τα μνημόνια, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες, προστασία της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού μας πλούτου και των υποδομών, δρομολόγηση μιας νέας αναπτυξιακής πορείας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.