Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λευκάδας σχετικά με την πυρκαγιά στη Γύρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στις 16.15, σε μικρή έκταση με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση στην περιοχή «Σαλίγκαρος» στη Γύρα.

Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Λευκάδας

 

Κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσε το όχημα του Δήμου Λευκάδας που χρησιμοποιείται για την πλύση των κάδων και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Πάνος Γαζής. Το συγκεκριμένο όχημα είναι εξοπλισμένο με πυροσβεστική εγκατάσταση και διαθέτει δύο δεξαμενές αποθήκης νερού συνολικής χωρητικότητας 8 κυβικών μέτρων και συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η συγκεκριμένη φωτιά αποτέλεσε μια πολύ καλή άσκηση ετοιμότητας του Δήμου στην αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων. Η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, και η Πολιτική Προστασία του Δήμου συγχαίρουν τον Διοικητή και όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας για την άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση όλων των τελευταίων περιστατικών. Συγχαίρουμε και τον υπάλληλο του Δήμου, κ. Παντελή Δευτεραίο, μοναδικό χειριστή του οχήματος, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας.