Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για το Δημοψήφισμα

Μετά από πέντε και πλέον χρόνια σκληρής λιτότητας, κατεδάφισης εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε μορφής κοινωνικού κράτους, οι Έλληνες επέλεξαν μια κυβέρνηση να τους οδηγήσει μακριά από το παλιό σάπιο κατεστημένο.

Επί πέντε μήνες γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση για να σταματήσει ο κατήφορος με τα εκατομμύρια των ανέργων, την ξενιτιά χιλιάδων νέων, τα συσσίτια, τις χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων συμπολιτών μας.

Είναι φανερό όμως πλέον και στον πιο δύσπιστο ότι η ελίτ των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης δεν έχει σκοπό να βοηθήσει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.

Η απόφαση της κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τα σκληρά μέτρα των δανειστών που έθεσαν τελεσιγραφικά “έθιξε” τα “δημοκρατικά” φρονήματα των εταίρων μας και με οικονομικό στραγγαλισμό εκβιάζουν για πλήρη υποταγή (μέχρι και επιλογή πρωθυπουργού της αρεσκείας τους ζητούν).

Είμαι όμως βέβαιος ότι οι Έλληνες θα τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση όπως έχουν κάνει πάντα στην Ιστορία τους και αυτή δεν θα είναι άλλη από ένα δυνατό ΟΧΙ.

Ένα ΟΧΙ που θα υπερασπίσει την εθνική μας ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια.

Ένα ΟΧΙ που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του λαού μας με τον καλύτερο τρόπο προς μια κατεύθυνση φιλολαϊκή, αναπτυξιακή, δημιουργική χωρίς τους εφιάλτες του παρελθόντος και θα χαράξει το δρόμο της ανασυγκρότησης και της ελπίδας που έχουμε ανάγκη όσο ίσως ποτέ άλλοτε.

 

Θεόδωρος Χαλικιάς

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας