Αρχίζει σήμερα το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας

Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας & το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού σας ενημερώνουν  ότι αρχίζει σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου το Εικοστό Έβδομο (27ο ) Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στη Βουλιαγμένη. Η Επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Amarilia (Βουλιαγμένη).

 Ρεκόρ  συμμετοχής συνέδρων και φέτος…

 Η Διεθνής Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών, συμπληρώνοντας το αριθμό των 100 συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.

Ύστερα από την οργάνωση  του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας (ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και 120 χρόνια και θεωρείται ως η Ολυμπιάδα του πνεύματος παγκοσμίως). Το Συνέδριο που κέρδισε  για πρώτη φορά η Ελλάδα και που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013, με τη μεγαλύτερη επιτυχία συμμετοχής όλων των εποχών (3.500- 4.000 συνέδρους), η χώρα μας πλέον θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα Φιλοσοφίας στον Κόσμο.

Οι σύνεδροι του 27ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου Φιλοσοφίας, που θα συμμετάσχουν φέτος ,προέρχονται από χώρες, όπως την Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα,Αμερική, Ινδία αλλά και από την Ευρώπη, όπως Νορβηγία, Βρετανία κ.α.

Μεταξύ των καθηγητών Φιλοσοφίας θα είναι η Tatiana Souslova, η Anastasia Kovkokina, ο Robin Apfel, o Sen Zen κ.α.

Μεγάλο επίσης είναι και το ποσοστό των φοιτητών και διδακτόρων Φιλοσοφίας, τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, που λαμβάνουν μέρος ως σύνεδροι,  καθώς το επίπεδο του συνεδρίου στην  Ελλάδα  θεωρείται από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου ως πολύ υψηλό.

 

Φέτος το αντικείμενο της συζήτησης του συνεδρίου έχει θέμα :

“ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”

 Τα Συνέδρια, που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, αποτελούν πρότυπο για μια σωστά οργανωμένη  διεθνή φιλοσοφική δραστηριότητα. Τα Συνέδρια της ΔEEΦ έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα, επιστημονικότητα, φιλικότητα, άνεση και αρχοντιά. Σε όλα αυτά τα Συνέδρια, η Ελληνική φιλοσοφία αποτελεί τον κύριο κορμό της επιστημονικής θεματικής, αλλά, όπως είναι εύλογο, η φιλοσοφία αναφέρεται και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έρευνας και προβληματισμού. Eξ άλλου, η πρακτική και η πείρα διεξαγωγής των Συνεδρίων έδειξε ότι η φιλοσοφία δεν μπορεί να νοηθή ως απλή εξειδίκευση και σχολαστική εξέταση επί μέρους θεμάτων μιας μόνον χρονικής περιόδου και εις βάρος της ευρύτερης κατανόησης του περιεχομένου των θεμάτων της φιλοσοφικής έρευνας.

Το παρόν 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας:

Γίνεται στη μαγευτική Βουλιαγμένη, στο Ξενοδοχείο  Amarilia (13 Saint Nicolas Street, 16671 Vouliagmeni-Athens, Greece, Tel: +30 210 8990391, Email: [email protected] ) και  έχει ως στόχο, με Ανακοινώσεις από δοκιμασμένους από δοκιμασμένους φιλοσοφικά επιστήμονες, από παλαιούς και αλλά και νέους Συνέδρους, να δείξει τη σημασία της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα σύγχρονα παγκοσμιοτικής υφής οικολογικά προβλήματα.

Να σας ενημερώσουμε ότι το 27ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας

Οργανώνεται από :

TH ΔIEΘNH ETAIPEIA EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣOΦIAΣ

TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟΝ EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣΟΦΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

TO ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Σε συνεργασία με:

ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΗΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ &

THΝ NOTIOAΦPIKANIKH ETAIPEIA ΓΙA THN EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA

KAI TIΣ ANΘPΩΠIΣTIKEΣ EΠIΣTHMEΣ

Και με την  συναντίληψη :

ΤΗΣ UNESCO ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Το Διεθνές Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας συμβάλλει ενεργά στον Συνεδριακό Τουρισμό.

Δυνατότητα συνοδείας των συνέδρων από μέλη της οικογένειας ή φίλων τους.

Το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο περιβάλλον της Βουλιαγμένης, που θεωρείται ως η Αθηναϊκή Ριβιέρα,  σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα, αποτελεί ευκαιρία για τον συνδυασμό της συμμετοχής στο Συνέδριο με οικογενειακές ή φιλικές διακοπές. Η Βουλιαγμένη είναι κοντά στον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ζωστήρος Απόλλωνος, του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Είναι επίσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και στο λιμάνι του Λαυρίου, στα οποία έχουν την αφετηρία τους οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού  και του Αιγαίου.