Επίσκεψη του Δήμαρχου Λευκάδας στο Κάλαμο και τον Καστό

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, κλιμάκιο του Δήμου Λευκάδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κων/νο Δρακονταειδή, επισκέφτηκε διαδοχικά τον Καστό και τον Κάλαμο για να επισπεύσει παρεμβάσεις στα δύο νησιά και να διαπιστώσει τις ευρύτερες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.

Δελτίο Τύπου από το Δήμο Λευκάδας

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων, των δύο λιμένων και η κατάσταση της ύδρευσης-αποχέτευσης ήταν οι τομείς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης και των διαβουλεύσεων. Στην αποστολή συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για θέματα Καθαριότητας, Στ. Βλάχος και οι Αντιδήμαρχοι, Καστού και Καλάμου αντίστοιχα, Χρ. Τριλίβας και Ο. Γιαννιώτης.

Δρακονταειδής στον Καστό
Συνάντηση με πολίτες στον Καστό

Έγινε αυτοψία των μηχανικών του Δήμου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημ. Βραχνούλα, σε κάθε τοποθεσία όπου προβλέπονται έργα βάσει του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015, τα οποία θα ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων πρόκειται για την επισκευή προβλήτας στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Καλάμου για προσάραξη ferry boat, επισκευές – τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων και αγροτική οδοποιία Δ.Ε Καλάμου και Καστού, την αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Δ.Ε  Καστού κ.ά.

Neoi kadoi se Kalamo Kasto
Νέοι κάδοι σε Κάλαμο και Καστό

Με την ευκαιρία της επίσκεψης μεταφέρθηκαν στον Κάλαμο τέσσερα καινούρια παγκάκια, 12 καινούριοι κάδοι απορριμμάτων, εκ των οποίων δύο θα τοποθετηθούν στον Καστό, όπου, επίσης, θα εγκατασταθεί Μονάδα Παροχής Νερού (pillar) στο λιμάνι.

Autopsia ston Kasto
Αυτοψία στον Καστό
Gia tin provlita ston Agio Konstantino
Στην προβλήτα του Αγίου Κωνσταντίνου
Nea pagkakia kai pillar
Νέα παγκάκια και pillar