Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου

Ανοιχτό για το κοινό θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι το Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο στο Κάβαλο. Στους χώρους του εκτίθενται σημαντικά λαογραφικά εκθέματα του λευκαδίτικου πολιτισμού.

Ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Λευκάδας

Από Δευτέρα 13 Ιουλίου είναι επισκέψιμο το Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου, σε καθημερινή βάση ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ

9.00 – 21.00

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ

 9.00 – 13.00 και 17.30 – 21.00

Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβάλου, που βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο κατάφυτο από πεύκα.
Το μουσείο αναφέρεται στα εργαλεία και τη σημασία τους για την κοινωνία αλλά και την εποχή που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν, όπως και στο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο της εργασίας του Λευκαδίτη στην προ-βιομηχανική εποχή.

Στους χώρους του Μουσείου εκτίθενται:
– Συλλογές εργαλείων από διάφορα επαγγέλματα, όπως του τσαγκάρη, του γεωργού, του κουρέα, του χτίστη, του μαραγκού, του σιτά, του ξυλοκόπου, του καλατζή, του κουρέα, κλπ.
– Αναπαραστάσεις χώρων του λευκαδίτικου σπιτιού
– Συλλογή παλαιών φωτογραφιών
– Παραδοσιακές φορεσιές και υφαντά.
Οι συλλογές του Μουσείου προέρχονται από δωρεές του κ. Ανδρέα Λάζαρη του αείμνηστου Χρήστου Κατωπόδη αλλά και πολλών άλλων Σφακισάνων.
Σ’ αυτό τον χώρο τα εργαλεία, οι μηχανές, τα σκεύη, τα ρούχα, όλα τα αντικείμενα που εκτίθενται μιλούν για το Λευκαδίτη και την εργασία του, για τον καθημερινό μόχθο και την αγωνία του.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ!