Αστυνομική δραστηριότητα στα Νησιά του Ιονίου

Συνεχίζονται οι αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου

Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι για την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και άλλων παραβατικών ενεργειών

Συνελήφθησαν συνολικά 52 ημεδαποί και αλλοδαποί ενώ συνολικά ελέχθησαν 353 άτομα και 249 οχήματα

Συντονισμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (21.08.2014) στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στην Λευκάδα και κατά κύριο λόγο στις τουριστικές περιοχές των νησιών.

Οι αστυνομική δραστηριοποίηση είχε ως βασικό της στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών ενεργειών που αναπτύσσονται στις τουριστικές περιοχές και επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και της εμπορικής δραστηριότητας.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά (52) άτομα , ενώ ελέχθησαν (353) άτομα και (249) οχήματα.

Ποιο αναλυτικά στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν (17) συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

 • (4) συλλήψεις για παρεμπόριο, (9) συλλήψεις συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων καταστημάτων, εκ των οποίων (3) για ηχορύπανση και (6) για στέρηση άδειας λειτουργίας καθώς και (4) ακόμη για άλλα αδικήματα.
 • Ελέχθησαν (82) άτομα και βεβαιώθηκαν (14) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Βεβαιώθηκαν ακόμη (34) επικίνδυνες παραβάσεις τροχονομικών ελέγχων, μέρος των οποίων αφορούσε, (2) την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, (4) την παραβίαση ορίων ταχύτητας, (1) την οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος και (27) ακόμη παραβάσεις.

Αντίστοιχα στην Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν (21) συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

 • (5) συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση, (2) για παρεμπόριο, (1) για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τον αιγιαλό και (13) ακόμη για άλλα αδικήματα
 • Ελέχθησαν (109) άτομα και βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Βεβαιώθηκαν ακόμη (46) επικίνδυνες παραβάσεις κατά την διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, μέρος των οποίων αφορούσε, (3) την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, (12) την παραβίαση ορίων ταχύτητας και (31) ακόμη επικίνδυνες παραβάσεις.

Στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκαν (11) συλλήψεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

 • (10) συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκ των οποίων (5) για στέρηση και (5) για τροποποίηση άδειας λειτουργίας καταστήματος καθώς και (1) ακόμη για άλλο αδίκημα.
 • Ελέχθησαν (44) άτομα και βεβαιώθηκαν (20) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, στην Λευκάδα πραγματοποιήθηκαν (3) συλλήψεις από τις οποίες:

 • (2) συλλήψεις για παρεμπόριο και μία για ηχορύπανση.
 • Ελέχθησαν (34) άτομα και βεβαιώθηκαν (4) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Βεβαιώθηκαν (15) επικίνδυνες παραβάσεις, μέρος των οποίων αφορούσε, (3) για οδήγηση δικύκλων χωρίς κράνος καθώς και 12 ακόμη παραβάσεις.