Μηνιαία δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών των Ιονίων Νησιών

Μηνιαία δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών των Ιονίων Νησιών

Συνελήφθησαν συνολικά (438) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (107) υποθέσεις που αφορούσαν την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, ληστειών, παιγνίων, κλοπών και διαρρήξεων, την διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλων αδικημάτων

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για το χρονικό διάστημα του Ιουλίου 2015, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά:

  1. Συνελήφθησαν συνολικά (438) άτομα, από τα οποία (174) στην Ζάκυνθο, (168) στην Κέρκυρα, (55) στην Κεφαλονιά και (41) στην Λευκάδα .

Από τις συλλήψεις αυτές η μία (1) αφορούσε τη σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι (2) για ληστεία, οι (3) για μαστροπεία, οι (8) για παίγνια,  οι (28) αφορούσαν την σύλληψη διαρρηκτών, (35) ακόμη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και (41) συλλήψεις μη νόμιμων αλλοδαπών.

  1. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (107) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:
  • 1 υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
  • 1 υπόθεση μαστροπείας
  • 2 υποθέσεις ληστείας
  • 2 υποθέσεις παράνομου «τζόγου»
  • 27 υποθέσεις ναρκωτικών
  • 74 ακόμη υποθέσεις για κλοπές, για παράνομη οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα.
  1. Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
Ηρωίνη 373,5 γραμμάρια
Κάνναβη 741,3 γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης 191
Χρηματικό ποσό 6.685 ευρώ

Ενδεικτικά, από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο ξεχωρίζουν :