Ενημέρωση από το Δήμο Λευκάδας σχετικά με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο

Ενημέρωση για την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς στον ΧΑΔΑ Λευκάδας. 

Δελτίο Τύπου από το Δήμο Λευκάδας

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, περί την 12η το μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά κοντά στην είσοδο του ΧΑΔΑ Λευκάδας, στο χώρο όπου μέχρι πριν 1,5 χρόνο συλλέγονταν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Η εξέλιξη της φωτιάς ήταν ραγδαία, η δε έντασή της στο ξεκίνημα, ευνοούμενη από τον άνεμο, πολύ ισχυρή.

Φωτιά ΧΑΔΑ - 2015

Άμεσα έσπευσε στο χώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεπικουρούμενη από υδροφόρα οχήματα του Δήμου, αλλά και ιδιωτών που κάλεσε ο Δήμος. Στο έργο επιβράδυνσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική σημαντική ήταν η βοήθεια των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων από τη βάση του Ακτίου.

Φωτιά ΧΑΔΑ - 2015

Ταυτόχρονα τα χωματουργικά μηχανήματα και οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας με τη σημαντική βοήθεια μηχανημάτων και φορτηγών ιδιωτών εργολάβων (οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν) επιχωμάτωσαν όλη την έκταση των σκουπιδιών με αποτέλεσμα την επιτυχή και πλήρη κατάσβεση της φωτιάς μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Αυγούστου. Εργασίες επιχωμάτωσης συνεχίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

Το συντονισμό της επιχείρησης επιχωμάτωσης κατηύθυνε ο Δήμος με τη συνεργασία του Δημάρχου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των Υπηρεσιών του.

Φωτιά ΧΑΔΑ - 2015