Aνακοίνωση του Βουλευτή Λευκάδος Σταύρου Γρηγόρη σχετικά με τη σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ

Την Τετάρτη  5/8/2015  ο Βουλευτής Λευκάδας μαζί με το Διοικητή του Νοσοκομείου και ομάδα Νοσοκομειακών ιατρών που εκπροσωπούν όλα τα θεσμικά όργανα  του επιστημονικού προσωπικού, καθώς και τον Ι.Σ. Λευκάδας μετέβησαν στην Πάτρα, όπου είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.

Στην άνω των 2 ωρών σύσκεψη εξετάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα τόσο του Νοσοκομείου όσο και του Κ.Υ. Βασιλικής και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την καλύτερη λειτουργία τους.

Με την από 4μήνου συνεχιζόμενη ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό προσδοκούμε στη σταδιακή βελτίωση ενός κατεστραμμένου και διαλυμένου Ε.Σ.Υ. που παραλάβαμε. Συγκεκριμένα:

1.Το τελευταίο 4μηνο το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με 4 Επικουρικούς Ιατρούς (Παιδίατρο, Ορθοπεδικό, Αναισθησιολόγο, Βιοπαθολόγο).

2.Αυτές τις ημέρες ανέλαβαν υπηρεσία άλλοι 2 Αγροτικοί Ιατροί μαζί με άλλον ένα που τοποθετήθηκε πρόσφατα.

3.Ανέλαβε υπηρεσία άλλη μία ιατρός στα πλαίσια χρηματοδοτικής κάλυψης από δωρεά προς τον Ι.Σ. Λευκάδας και αναμένουμε την κάλυψη άλλων 2 θέσεων από αποσπάσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. με χρηματική ενίσχυση από το ίδιο πρόγραμμα.

4.Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλαμβάνουν υπηρεσία μία ειδικευόμενη ιατρός στην Παιδιατρική Κλινική και μία Γενική Ιατρός με 5ετή θητεία ως Αγροτικός Ιατρός στο Α.Ι. Καρυάς, των οποίων έχει υπογραφεί ο διορισμός και αναμένεται να πάρει Φ.Ε.Κ.

5.Υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη 2 ακόμη θέσεων Αγροτικών Ιατρών στην προκήρυξη των θέσεων τον επόμενο μήνα.

6.Στις 14/8/2015 κλείνει ο κατάλογος Επικουρικών Ιατρών μέσω του οποίου θα γίνεται από τούδε η κατανομή στα Νοσοκομεία. Έχουν εξασφαλιστεί για τη Λευκάδα 3 θέσεις Επικουρικών Ιατρών (1 Παθολόγος, 1 Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγος και 1 Ορθοπεδικός).

7.Από τις 2500 θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού που θα προκηρυχθούν άμεσα έχουν δοθεί στη Λευκάδα, 2 θέσεις οι οποίες ζητήσαμε να καλυφθούν από Παθολόγους.

Με τους παραπάνω διορισμούς πιστεύουμε ότι θα ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία τόσο του Νοσοκομείου όσο και του Κ.Υ. Βασιλικής.

 

Σταύρος  Γρηγόρης

Βουλευτής  Λευκάδας