Με αφορμή τη πρόσφατη συναυλία αφιέρωμα στο σπουδαίο Λευκαδίτη επιστήμονα, μουσικό, τραγουδιστή και οργανοποιό Μηνά Κατωπόδη, αλλά και – κυρίως – τη συμπλήρωση τριών ετών από το θάνατό του, το inLefkas σας παρουσιάζει μια μοναδική ηχογράφηση από το 1985.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 1985 στην Καρυά. Συμμετέχουν οι Μηνάς Κατωπόδης (φωνή – κιθάρα), Παναγιώτης Φίλιππας (βιολί) και Νίκος Κατωπόδης – Μαστροσταύρος (ακορντεόν).

Οι Παναγιώτης Φίλιππας και Νίκος Κατωπόδης συμμετείχαν στην συναυλία αφιέρωμα με τους ίδιους ρόλους, όπως στην παρακάτω ηχογράφηση.

Το ρεπερτόριο περιέχει κυρίως κομμάτια της «ελαφράς» λεγόμενης μουσικής, παραδοσιακής μουσικής, αλλά και ταγκό, βάλς και θέματα κλασικής μουσικής. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις συνεστιάσεων και χοροεσπερίδων, όπου συνήθως καλούνταν ο Μηνάς Κατωπόδης και η ορχήστρα του, με τέτοιου είδος κομμάτια διασκέδαζε το κοινό της Λευκάδας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα και της περασμένης δεκαετίας.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι: Χρήστος Σταύρακας (τρομπέτα), Βασίλης Κακλαμάνης (κρουστά), Μηνάς Κατωπόδης (κιθάρα), Ξενοφώντας Κοψιδάς (ακορντεόν), Παναγιώτης Φίλιππας (βιολί).

Ακολουθεί η ηχογράφηση.