Μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας, Κων/νου Δρακονταειδή, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι συνοδεύεται συχνά από ένα αίσθημα μελαγχολίας για όσα μένουν πίσω, από περισσότερο ή λιγότερο άγχος για όσα ακολουθούν. Είναι, όμως, το κάλεσμα σε μια νέα αρχή γεμάτη νέες εμπειρίες, σε ένα ταξίδι γεμάτο γνώση και δημιουργία.

Στα χρόνια της λιτότητας, δυστυχώς, η Παιδεία μας έχει καταστεί θύμα των γενικευμένων περικοπών. Οφείλουμε, συνολικά ως κοινωνία, να αντιστρέψουμε το αδιέξοδο αυτής της πορείας και να επενδύσουμε σε ένα μέλλον προόδου και κοινωνικής ανάπτυξης που μόνο ο χώρος της εκπαίδευσης μπορεί να εγγυηθεί. Σε πείσμα άλλωστε των προβλημάτων και των ελλείψεων, η σχολική κοινότητα, με τους καθημερινούς, συλλογικούς και προσωπικούς, αγώνες των συντελεστών της, παραμένει μια ασπίδα προστασίας από τη βαρβαρότητα της κρίσης. Μια μικρή όαση όπου η ελπίδα ευημερεί και το δικαίωμα στο όνειρο «επιβάλλεται».

Θέλω να ευχηθώ στο σύνολο της εκπαιδευτικής οικογένειας, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, παιδαγωγούς και, βεβαίως, στους γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη και καλή χρονιά. Θέλω να δεσμευτώ ότι ο Δήμος μας θα περιβάλλει με ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα τις ανάγκες μαθητών και παιδαγωγών σε ένα αξιοπρεπές και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον.

Σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές θέλω να δώσω τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή πρόοδο. Ιδιαίτερα δε θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά που διαβιούν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας και που ακόμη και η μετάβασή τους στο χώρο του σχολείου είναι ένας μικρός αγώνας.

Θα είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην είναι η «καλή πρόοδος» μια απλή ευχή, αλλά μια πραγματικότητα για όλους, χωρίς διακρίσεις.

 Ο Δήμαρχος Λευκάδας

Κωνσταντίνος Δρακονταειδής