Το Επα.Λ. Λευκάδας εντάχθηκε στο πρόγραμμα Erasmus+

Εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), του εθνικού φορέα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Λευκάδας για εκπαίδευση μαθητών μέσω του ERASMUS+.

Την φετινή σχολική χρονιά 2015-16 θα πραγματοποιηθούν μάλιστα δύο δεκαπενθήμερα ταξίδια στην Ευρώπη με συμμετοχή 30 συνολικά μαθητών της Β΄ και της Γ΄ τάξεως. Το σχολείο προετοιμάζεται ήδη για την οργάνωση των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων, ώστε από την πρώτη εβδομάδα να επιλεγούν οι τυχεροί μαθητές. Από 22 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2015 θα ταξιδέψουν δεκαπέντε μαθητές της Γ΄ τάξης με δύο συνοδούς Καθηγητές στην ΙΣΠΑΝΙΑ. Το δεύτερο ταξίδι θα γίνει από 2 έως 17 Απριλίου 2016 στην ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ με συμμετοχή άλλων 15 μαθητών της Β΄ τάξης.

Θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα οι καλύτεροι μαθητές όλων των ειδικοτήτων του σχολείου με έμφαση στα τμήματα Οικονομίας- Διοίκησης και Πληροφορικής, διότι η εκπαίδευση αφορά σε Εφαρμογές της Πληροφορικής στην Οικονομία: «Εκπαίδευση σε εφαρμογές ERP και Google Analytics». Όλα τα έξοδα (μεταφορικά, διαμονή και φαγητό, εκπαιδευτικό πακέτο) είναι πληρωμένα μέσω του προγράμματος Erasmus+ (προϋπολογισμός 62.745 ευρώ).

Δείτε στο παραπάνω βίντεο στιγμές από τη σχολική ζωή στο Επαγγελματικό Λύκειο Λευκάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα http://www.iky.gr/eggrafa-eplus/odigos-eplus.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επαγγελματικό Λύκειο Λευκάδας στη σελίδα http://blogs.sch.gr/1epal-lefkad/.