Νέος Βουλευτής Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς

Με ποσοστό 31,98% και 4.370 ψήφους, νέος Βουλευτής Λευκάδας εκλέγεται ο κ. Θανάσης Καββαδάς με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Βιογραφικό του Θανάση Καββαδά

Γεννήθηκε το 1962 στο Κατωχώρι της Λευκάδας.

Τελειώνοντας το λύκειο ακολούθησε σπουδές στην στρατιωτική κατεύθυνση(Σ.Τ.Υ.Α) από το 1981 έως το 1983 και κατόπιν υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης στην πολεμική Αεροπορία έως το 2007 οπότε και αποστρατεύθηκε.

Όντας ανήσυχο πνεύμα το 1987 δημιούργησε την επιχείρηση “ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ ΚΑΒΒΑΔΑΣ” που δραστηριοποιείται στο νομό Λευκάδας και στην ευρύτερη περιοχή.

Από το 2007 έως το 2011 ήταν πρόεδρος της Ομάδας Μπάσκετ του νησιού “ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ”.  Στο διάστημα αυτό πέτυχε μαζί με τους συνεργάτες του η ομάδα να ανελιχθεί στην Α2 Εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης.

Τον Ιούνιο του 2013 στις εκλογές ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΟΣ αναδείχθηκε και στους δύο νομούς Πρέβεζας και Λευκάδας) και στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας πρώτος σε ψήφους και κατέχει την θέση του Αντιπρόεδρου της Ένωσης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Λευκάδας και εξελέγη πρώτος σύμβουλος του ψηφοδελτίου που συμμετείχε.

Την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 οι πολίτες της Λευκάδας τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο απ’ όλους τους συνδυασμούς .

Είναι πατέρας δύο παιδιών του Γιάννη 27 ετών και της Εμμέλειας 21 ετών.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Σημεία από την προεκλογική ομιλία

«Την Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε μια από τις κρισιμότερες αποφάσεις της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Αν θα προχωρήσουμε με δύσκολα αλλά σίγουρα βήματα ή αν θα γυρίσουμε πίσω στις πρακτικές της δεκαετίας του΄80.Δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη μάχη που δίνουμε. Να μη γυρίσουμε πίσω.Φτάσαμε σε αυτή τη μάχη όταν ο ελληνικός λαός πίστεψε σε έναν νέο άνθρωπο, που προσέφερε ελπίδα και εγγυήθηκε τη βελτίωση της ζωής των ελλήνων, με ένα μακρύ κατάλογο υποσχέσεων. Ο κατάλογος αυτός είναι αυτή τη στιγμή ένας βαρύς λογαριασμός μέτρων, ένα βαρύ νέο μνημόνιο.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε:

– σε κλείσιμο των τραπεζών και  –  έλεγχο κεφαλαίων

– σε ουρές μισθωτών και συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες,

– σε αύξηση της ανεργίας και των Ελλήνων μεταναστών

– στη στοχοποίηση του γονέα και του επαγγελματία με ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

– στη στοχοποίηση των αγροτών

– στο πάγωμα των εισαγωγών και των εξαγωγών

– στο αίτημα 60.000 επιχειρήσεων για φορολογική μετανάστευση σε βαλκανικές χώρες

– στο άνοιγμα των συνόρων σε χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες

– στην εθνική και εσωτερική ανασφάλεια.

Σε ένα μνημόνιο με μέτρα για τους έλληνες 14ων  δισεκατομμυρίων ευρώ,

σε δυο πολυδάπανες Εθνικές εκλογές και ένα άστοχο δημοψήφισμα

που κατέστρεψε ό,τι είχε σωθεί στην οικονομία.

Αυτός είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα

που και τώρα θεωρεί ότι μπορεί να ξεγελάσει πάλι τους Έλληνες».

«Νέος στην πολιτική, είναι ο προοδευτικός.

Χρήσιμος νέος, είναι εκείνος που έχει ζωντανή μνήμη, έχει ρίζες στο παρελθόν, που στηρίζεται σ’ αυτές και προχωρά με βάση τις ανάγκες, των πολιτών.

Νέος είναι εκείνος, που πιστεύει στις δυνάμεις του λαού του, επενδύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία,

αξιοποιεί τα εργαλεία και τις ευκαιρίες για να φέρει την ανάπτυξη.

Εκείνος, που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και  στις επενδύσεις που χρειάζονται για να ζήσει ο λαός καλύτερα.

Νέος είναι εκείνος που βάζει στόχους και αταλάντευτα προχωράει μπροστά.

Νέα προοδευτική, υπεύθυνη, σταθερή, με συνέπεια και ειλικρίνεια, πολιτική παράταξη,  είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία.

 Μια δύναμη που έχει δώσει λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, που χάραξε και ακολουθεί πιστά την ευρωπαϊκή πορεία, που έχει βάλει πλάτη, για να στηρίξει αυτή την πορεία, βάζοντας στο περιθώριο το πολιτικό κόστος που και τώρα με αρχηγό τον Βαγγέλη το Μεϊμαράκη πιστεύει και αγωνίζεται για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και να συνεχίσει μπροστά».

«Εμείς ως παράταξη αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Θέλω να σταθώ εδώ και να πω ότι θα πρέπει όλοι μας, ο κάθε ένας μας  ξεχωριστά, να αναλογιστεί και τη δική του ευθύνη. Να αναλογιστεί πια είναι η προσωπική του ευθύνη. Να σκεφτεί πως και γιατί ψήφιζε ποιους. Θα πρέπει να υπερβούν το θυμό τους, να βάλουν στην άκρη τις πικρίες τους και να ψηφίσουν με ωριμότητα και σύνεση. Να σκεφτούν και πως φτάσαμε ως εδώ και πια Ελλάδα θέλουμε αύριο».

«Ήρθαμε εδώ σήμερα για να μη σας υποσχεθούμε τίποτα. Ήρθαμε να σας πούμε μόνο την αλήθεια. Ότι  μπροστά μας έχουμε μόνο δουλειά και μάλιστα δύσκολη. Ξέρουμε όμως από δυσκολίες και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στη μάχη, για να μπορέσουμε κοιτώντας τα παιδιά μας στα μάτια να τους παραδώσουμε την Ελλάδα που τους αξίζει. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους μας και να τους πως ότι η δυσπιστία και η αδιαφορία για την πολιτική και τους πολιτικούς είναι μια τεράστια ευθύνη της δικής μου και παλαιότερων γενιών. Κάναμε την αυτοκριτική μας και προσπαθούμε να διορθωθούμε.

Τώρα όμως είναι η ώρα της απόφασης. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται τη φωνή και τη δύναμη των νέων. ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙΤΕ να προχωρήσετε την Ελλάδα μπροστά.

Πρέπει να γίνετε η γέφυρα για μια άλλη Ελλάδα».

«Στον τόπο μας έχουν να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα, και δεσμεύομαι σήμερα από αυτό εδώ το βήμα ότι θα τα διεκδικήσω. Θέλω να σταθώ εδώ και να πω ότι η συνεννόηση και η συνεργασία είναι προαπαιτούμενο σε μια μικρή κοινωνία σαν τη δική μας για να προχωράμε μπροστά.

Και την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχουν μόνο Λευκαδίτες.  

Έχω διάθεση για δουλειά, έχω και την πρόθεση να συνεργαστώ με το Δήμο, την Περιφέρεια και με άλλους φορείς, είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη για να λυθούν προβλήματα, να αναζητήσω και να διεκδικήσω νέους πόρους, νέα προγράμματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου».

«Όλοι μαζί να εργαστούμε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων, να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση ΧΑΔΑ και να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για να  ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου.

Να συνεργαστούμε για την ένταξη σε προγράμματα έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και να λυθεί το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού.

Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το ζωτικής σημασίας έργο για το νησί το νέο Νοσοκομείο. Που με την ολοκλήρωση των εργασιών πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς και όχι όπως τώρα που βρίσκεται στον αέρα η δημόσια υγεία των Λευκαδίων χωρίς γιατρούς στην παθολογική και καρδιολογική κλινική. Και υπάρχουν ευθύνες γι΄αυτό».

«Ο τουρισμός είναι και πρέπει να παραμείνει ο πυλώνας της Λευκαδίτικης οικονομίας.

Πρέπει να γίνουν πολλά που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το νησί ώστε να επεκτείνουμε την  τουριστική περίοδο.

Πρέπει να προσανατολιστούμε σε έναν ποιοτικό τουρισμό με ταυτότητα και μέλλον».

«Υπάρχουν ευκαιρίες που παρά τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε. Δεν είναι μεγάλα και άπιαστα σχέδια. Είναι πράγματα που χρειάζονται ανθρώπους ικανούς και με όρεξη να δουλέψουν. Και εγώ είμαι έτοιμος να το κάνω».

«Γνωρίζεται την καταγωγή μου και τη διαδρομή μου.

Έχω γεννηθεί στο Κατωχώρι, έχω μεγαλώσει και ζήσει στη Λευκάδα και ξέρω από πρώτο χέρι τις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου.

Ξένος για εσάς δεν θα γίνω ποτέ.

Είστε όλοι γνωστοί μου και με γνωστούς θέλω να λέω ειλικρινείς κουβέντες που βγαίνουν από την καρδιά μου. Όπως έκανα πάντα.

Νοιώθω έτοιμος, νοιώθω δυνατός να δώσω σκληρές μάχες και να συγκρουστώ εκεί που θα χρειαστεί.

Γνωρίζετε ποιος είμαι. Είμαι ένας από εσάς. Ένας άνθρωπος που δε φοβάται  να μπει στα βαθειά.  

Μόνη μου φιλοδοξία είναι να δουλέψω γι΄ αυτή και όπως στη δουλειά μου άφησα ένα καλό όνομα, να αφήσω ένα καλύτερο όνομα και στην πολιτική ως μοναδική κληρονομιά στα παιδιά μου.

Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και σας καλώ να δώσετε ώθηση σε αυτή την υποψηφιότητα.

Εσείς ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να είμαστε όλοι μαζί νικητές την Κυριακή».

«Ευχαριστώ τους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις ημέρες. Ευχαριστώ προσωπικά τον ακούραστο αγωνιστή της παράταξης τον Βασίλη Μελά, που με τη ζωντάνια του και το κέφι του, ζωήρεψε τον αγώνα. Βασίλη ήταν πραγματικά τιμή για μένα. Ευχαριστώ τη Μεγανησιώτισσα, τη Γεωργία την Αυγερινού, ένα νέο άνθρωπο, μητέρα, που ως γιατρός  δίνει καθημερινά τη μάχη για να σώζει ανθρώπινες ζωές και που αυτή τη φορά έδωσε μαζί μας τη μάχη διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο».