O Σύλλογος Ρωσόφωνων – Ρωσόφιλων Λευκάδας παρουσιάζει συγγραφέα Alberto Diso και το καινούργιο του βιβλίο: L’uomo del Freddo

O Σύλλογος Ρωσόφωνων – Ρωσόφιλων Λευκάδας παρουσιάζει τον Ιταλό συγγραφέα και νικητή του “Casa Sanremo Writers 2014” Alberto Diso, και το καινούργιο του βιβλίο: L’uomo del Freddo.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00,
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας.
Στο έργο του Alberto Diso ξεσηκώνονται προβληματισμοί, ανακαλούνται μνήμες, φανερώνονται συναισθήματα και αναδύονται βιωματικές εμπειρίες από ένα παρελθόν που καθόρισε την σημερινή μορφή της Ευρώπης. Ο συγγραφέας γράφει τα βιβλία του στην Ελλαδα, αναφέρεται στην Ελλαδα , περιγράφει την ομορφιά των Ανθρώπων της και του μαγευτικού τοπίου της.
Ελλαδα, μια μικρή χώρα.

 

Ένα φως που πάντα θα εμπνέει και θα συγκλονίζει όποιον την συναντά!

 

Ο Alberto Diso γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Salento, στην Pouglia. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του, συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και συνέχισε να γράφει και κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου, μακριά από την πατρίδα.
Οι συνεντεύξεις της δεκαετίας του ’80, από την Giulietta Masina, τον Moraldo Rossi και άλλες προσωπικότητες από τον κόσμο του Fellini τον οδήγησαν σε μια αυξανόμενη εσωτερική έρευνα. Τα πολυάριθμα επαγγελματικά του ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αύξησαν την ευαισθησία του και την ικανότητά του να αλληλεπιδρά με διαφορετικούς πολιτισμούς, ανοίγοντας του νέους ορίζοντες και ευρύτερες προοπτικές.
Η αφηγηματική του διαδρομή ξεκινά στη μέση ηλικία, κατά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, με τα “L’ultima estate delle betulle bianche” (2007), “Sospesa è la notte” (2009), Mariemma” (2012) , Premio Letterario “Casa Sanremo Writers 2014″ –Vincitore unico “ L’uomo del freddo” (2014).

 

Είναι μέλος της S.I.A.E. με n° 181603.

 

Τα βιβλία του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία όπως:

 

Premio Speciale della Giuria “Città di La Spezia” – 2008 Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’Tirreni”-2008
Premio Letterario Nazionale “I Fiumi” 1°classificato sez. narrativa – 2009
Premio Letterario “Casa Sanremo Writers 2014″ Vincitore unico
Premio Letterario “Accademia della Nike 2014″
Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’ Tirreni”- 2014

 

Μετάφραση – παρουσίαση
Μαριλένα Φρερη
Πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Perugia
Ανάγνωση αποσπασμάτων στα Ελληνικά από την εκπαιδευτικό Τάνια Κόκοτα
Σας περιμένουμε για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Alberto Diso παρουσίαση - Σύλλογος Ρωσόφωνων - Ρωσόφιλων Λευκάδας