Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος οργανώνουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις στην πόλη της  Κέρκυρας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015:

  1. ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου της 4ης  Οκτωβρίου
  2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών και πλατειών των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου  2015 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.

Ώρα 11:00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος και ομιλία από τoν Εκπαιδευτικό-Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ι.Ν κ. Σπύρο Βλαχόπουλο.

Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55

Ώρα 11:30΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από τον   Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές,  Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφ/κό Διοικητή Λ.Σ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων. Επίσης από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων  που εδρεύουν στο νομό και   επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ώρα 18:25΄: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση