Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, αμέσως ξεκινά η επεεργασία του στις αρμόδιες Διαρκεις Επιτροπές.

Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο στις 10 το πρωί στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμποριου, ενώ στις 10 το πρωί της Τετάρτης αναμένεται η ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, στις 14:00 και 17:30 είναι προγραμματισμένες η κατ’ άρθρον συζήτηση και η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου αντιστοιχα. Κατόπιν, το νομοσχέδιο θα παραπέμψει η αρμόδια Διάσκεψη των Προέδρων στην Ολομέλεια, με την πρώτη συνεδρίαση να έχει οριστεί για την Πέμπτη, μετά την πρεμιέρα συζήτησης των Επικαίρων ερωτήσεων, ενώ προβλεπεται και μεσημεριανή συνεδρίαση. Το Σάββατο και όχι την Πέμπτη η επί των άρθρων συζήτηση και ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, καθώς ασχέτως της παρουσίας του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande στη Βουλή, η ΝΔ ζήτησε να μην γίνει συνεδρίαση εκείνη την ημέρα, καθώς η ηγεσία της και οι υποψήφιοι για το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα βρίσκονται στην Ισπανία.

Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης – Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής – Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) – Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας – Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης – Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις» και προκαλεί κατ’ αρχήν εφάπαξ δαπάνη 7,024 εκατ.€ λόγω της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΤ για το Δίκτυο Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής – ERTnet ΑΕ, η οποία και συνίσταται με το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ειρήνη Κωστάκη

Πηγή: vouliwatch.gr