Μήνυμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λευκάδας για την 28η Οκτωβρίου

Την 28η Οκτωβρίου 1940, την έχουμε όλοι οι Έλληνες στη καρδιά μας, αφού ο λαός μας με περίσσεια περηφάνια , ατελείωτη δύναμη ψυχής και αστείρευτο σθένος, όρθωσε το ανάστημα του, απέναντι στις υπέρτερες δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα και για όσα χρόνια κι αν χρειαστεί, θα τιμούμε την ανδρεία , την περηφάνια και την φιλοπατρία του Ελληνικού Έθνους.

Τιμούμε εκείνους που αντισταθήκαν στο φασισμό, εκείνους που πέτυχαν την πρώτη σημαντική νίκη εναντίον του Άξονα, όταν η Ευρώπη ζούσε τον μεγάλο πόλεμο και στέναζε κάτω από την αιματοβαμένη μπότα της Γερμανίας του Χίτλερ και της Ιταλίας του Μουσολίνι.

Τότε ήταν που ο Ελληνικός λαός αντέταξε το περήφανο «ΟΧΙ» και αφού όρθωσε το ανάστημα του, έγραψε στα  χιονισμένα βουνά της Πατρίδας μας και της Αλβανίας  το έπος του ΄40.

Σήμερα κάνουμε νοερό προσκύνημα στο έπος του ΄40, τιμούμε το μεγαλείο της Εθνικής Επετείου και στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, ότι θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα.    Στέλνουμε το μήνυμα ότι έχουμε την ανεξάντλητη δύναμη και την χωρίς τέλος θέληση να οδηγήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Ελλάδα μπροστά.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Για τη Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΛ Λευκάδας

Ο Συντονιστής

Σπύρος Πολίτης