Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα”

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο χώρο της Λευκαδιακής Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα.»

Εγκαίνια Έκθεσης “Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα” - 2015

Κατά την έναρξη σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος, Λουκία Κατωπόδη, εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κων/νος Νικολούζος, και ο δήμαρχος Λευκάδας, Κων/νος Δρακονταειδής, κα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπερειάρχης Λευκάδας, Θοδωρής Χαλικιάς.

Ο εικαστικός, Δημήτρης Μιλιώνης, ο οποίος, με εθελοντική προσφορά επιμελήθηκε την έκθεση, ξενάγησε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας με λεπτομέρεια κάθε έργο.

Εγκαίνια Έκθεσης “Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα” - 2015

Η βραδιά «έκλεισε» με τους ήχους της Αγιομαυρίτικης Παρέας, ενώ η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά έργα σύγχρονων Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών, θα παραμείνει στη Λευκαδιακή Πινακοθήκη μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

egkainia (4)

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Λευκάδα, ο δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Νικολούζος συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, Μαρία Μουζακίτη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το Δημαρχείο και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας και τον αντιδήμαρχο, Θαν. Περδικάρη. Στη συνάντηση κοινός τόπος ήταν ότι η εικαστική έκθεση είναι ένα πολύ καλό δείγμα της αναγκαίας συνεργασίας των δύο δήμων και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν με ανάλογες προσπάθειες τόσο στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού, όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας και υποδομών που αντιμετωπίζουν αμφότεροι οι Δήμοι.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ