Επιτυχημένη και βραβευμένη η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Philoxenia 2015

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση Philoxenia 2015 (μαζί με τις εκθέσεις Hotelia και Polis ) από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015 .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο όπου κάθε Περιφερειακή Ενότητα είχε το δικό της stand.

Διαπιστώθηκε ότι  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την τρίτη και τέταρτη μέρα της έκθεσης, επειδή έχει το πλεονέκτημα να είναι  η πλέον προσιτή σε προσβασιμότητα (και όχι μόνο) νησιωτική περιφέρεια ως προς το βορειοελλαδίτικο κοινό.

DSCF7645

Έγιναν αρκετές συνεντεύξεις σε μέσα επικοινωνίας τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κο Σπ. Γαλιατσάτο, τους Δημάρχους και συγκεκριμένα της Κέρκυρας, κο Κώστα Νικολούζο, Ζακύνθου κο Παύλο Κολοκoτσά, τον κο Γιώργο Λύχνο, εκπρόσωπο του Δήμου Παξών καθώς και τον Αντ/ρχο Παξών  κ. Αρσένη Λέκκα, τους Αντ/ρχους Κέρκυρας κ. Βασίλη Καββαδία, Ζακύνθου κ. Τάσο Μποτώνη, καθώς κι από εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, όπως τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Κεφ/νιάς και Ιθάκης κο Γεράσιμο Τιμοθεάτο, τον Γεν. Γραμμ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδος κο. Διον. Γαζή, κλπ.

DSCF7649

Αξιοσημείωτες ήταν οι επαφές με βαλκάνιους τουριστικούς πράκτορες και στελέχη πρεσβειών των γειτονικών χωρών.

Επίσης σε εκδήλωση που έγινε στο τούρκικο περίπτερο, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα κα  AsliGundogduAksungur, η οποία μας έφερε σε επαφή με τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Οι παρουσίες της  Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κας Νικολέττας Πανδή, του Αντιπ/ρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κου Παναγή Δρακουλόγκωνα και της Περιφ. Συμβούλου κας Μαρίνας Μοσχάτ, ήταν εξόχως εποικοδομητικές.

Τα τοπικά προϊόντα βέβαια της Περιφέρειας ήταν εξόχως καλοδεχούμενα από τους επισκέπτες της έκθεσης αλλά ιδίως της Ζακύνθου λόγω πολυποικιλότητας.

Ο συντονισμός  και η επιμέλεια του περιπτέρου της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλύφθηκε πλήρως από τον κο Σπύρο Ζαμπέλη, τμηματάρχη τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας  Λευκάδας.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης έδωσε δυναμικό παρόν η χορωδία  της Ένωσης Κερκυραίων Θες/νίκης «ο Άγιος Σπυρίδωνας», στον οποίο συμμετείχαν και μέλη του Κεφαλληνιακού Συλλόγου Θες/νίκης «Άγιος Γεράσιμος».

DSCF7658

Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βραβεύθηκε για τη συμμετοχή της στην έκθεση PHILOXENIA από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τάσο Τζήκα και τον αν. Γεν. Δ/ντή αυτής  κ. Αλ.  Τσαξιρλή.