Ο δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, στηρίζει την υποψηφιότητα “Κέρκυρα 2021”

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Λευκάδας, Κων/νος Δρακονταειδής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Α. Περδικάρη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δημάρχου Κέρκυρας, Κ. Νικολούζου, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, «Κέρκυρα 2021».

"Κέρκυρα 2021" - 2015

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων, ο κ. Δρακονταειδής, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα μαζί σας για να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές, στη θετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε.

Η απόφασή σας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» αμφισβητούνται ευθέως από τις κυρίαρχες δυνάμεις. Ο θεσμός όμως της «Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» δημιουργήθηκε με βασική του αποστολή την προσέγγιση των λαών της Ευρώπης στη βάση της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης, της πολιτιστικής δημιουργίας. Και γι’ αυτό σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Χαιρετίζουμε την προσπάθειά σας γιατί η Κέρκυρα, όπως το σύνολο των νησιών του Ιονίου, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης και εξέλιξής της στην Ιστορία, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια τέτοια πρόκληση, αποτελώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που συνδυάζει πλούσια παράδοση αλλά και σύγχρονη δημιουργία.

Στηρίζουμε την υποψηφιότητα «Κέρκυρα 2021» διότι γνωρίζουμε καλά ότι κάθε βήμα ανάπτυξης για ένα νησί του Ιονίου, επιδρά θετικά στο σύνολο της μικρής μας «Πολιτείας».

Εκ μέρους όλων των Λευκαδίων, σας εύχομαι κάθε επιτυχία