Σκληρότατα αντίποινα Πούτιν, απολύονται 90.000 τούρκοι υπάλληλοι ρωσικών επιχειρήσεων!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο το διάταγμα το οποίο περιλαμβάνει το πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικά F-16 την Τρίτη πάνω από τα σύνορα της Συρίας.

Από το Κουτί της Πανδώρας

Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία, η απαγόρευση τουρκικών οργανισμών που δρουν στη Ρωσία, η απαγόρευση ρωσικού τουρισμού στην Τουρκία και το πιο σκληρό από όλα, η απαγόρευση στις ρωσικές επιχειρήσεις να απασχολούν υπαλλήλους Τούρκους πολίτες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 90.000 Τούρκοι υπάλληλοι ρωσικών επιχειρήσεων θα πρέπει να απολυθούν την 1η Ιανουαρίου του 2016. Στη Ρωσία, εξάλλου, υπολογίζονται σε 200.000 οι Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ζουν και εργάζονται.

Το Κρεμλίνο σημειώνει ότι τα μέτρα αυτά δεν σκοπεύουν να θίξουν την τουρκική δημοκρατία, αλλά να προστατέψουν την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις ζωές των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες πράξεις.