Ανακοίνωση του τμήματος υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπή σχετικά με την αυτοψία στις πληγήσες από τον πρόσφατο σεισμό περιοχές

Την Τρίτη 8/12/2015, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Δημήτρη Σακελλάρη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής/ΣΥΡΙΖΑ, την Εβίνα Λιοσάτου ειδικό επιστήμονα και τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Γλένη του τμήματος Υποδομών/ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκαν το νησί μας και ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Συνοδευόμενοι από τα μέλη της ΝΕ, τον συντονιστή Π. Φατούρο, Σ.Γρηγόρη, Φ. Καράμπαλη και Ζ.Μικρώνη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, όπου τους έγινε η σχετική ενημέρωση.

Μετέβηκαν στις πληγήσες περιοχές, όπου συναντήθηκαν με τους κατοίκους και τους παρέδρους και διαπίστωσαν από κοντά, την έκταση των καταστροφών και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Κοινή διαπίστωση αποτελούν, ότι παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν  στα πλαίσια της αντιμετώπισης και αποκατάστασης της καταστροφής και η ανάγκη για άμεση επίσπευση όλων των διαδικασιών προκειμένου την ανακούφιση των πληγέντων και την επαναφορά της καθημερινότητας  στις πληγείσες περιοχές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, από τη συγκεκριμένη επίσκεψη διαφαίνεται η ανάγκη για τομετασχηματισμό του μοντέλου διαχείρισης φυσικών καταστροφών, σε μία ολιστική μορφή η οποία θα ενσωματώνει άνθρωπο- κοινωνικό – κεντρικούς προσδιορισμούς.

Τα μέλη του κλιμακίου διαβεβαίωσαν ότι, θα μεταφέρουν τις εικόνες, τα πρβλήματα, τα αιτήματα και τα συμπεράσματα στα πολιτικά και θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επισπευθεί η εκδήλωση των απαραίτητων πολιτικών και θεσμικών ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.