Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων

Έτοιμη είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος παρέθεσε σήμερα συνέντευξη τύπου, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και οι αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Γαλιατσάτος, Διονύσης Τσούκας και Διονύσης Στραβοράβδης, ανακοινώνοντας επίσημα την έναρξη του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

«Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του αλλά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε επίσης ότι στις 8 Ιανουαρίου 2016 αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ.

Έτσι από σήμερα στη σελίδα της Περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με το κείμενο που έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων»

Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ

Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από σήμερα έως την 27η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 23.59. Σταδιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση διενέργειας του δημοψηφίσματος θα ενσωματώνονται κείμενα επιχειρημάτων και ενημέρωσης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι από αυτή τη στιγμή ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα αλλά και να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση γύρω από το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων. «Ζητούμε τη συνδρομή των ΜΜΕ των Ιονίων Νήσων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, να γίνουν συζητήσεις, να κατατεθούν όλες οι απόψεις όλων των πλευρών. Με αυτό τον τρόπο όλοι θα μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν αναλόγως. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σημαίνει αποδοχή του μηνύματός μας για διάλογο και δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο λαός των Ιονίων Νήσων, δήλωσε ότι «το ερώτημα είναι συμπαγές και η απόφαση για το ναι ή το όχι αφορά στο σύνολο του ερωτήματος», ενώ για ακόμη μια φορά εξήγησε ότι υπάρχει πρόταση  από πλευράς Περιφερειακής Αρχής, επισημαίνοντας ότι «αυτό που επιχειρεί να κάνει η Περιφέρεια της Έσσης Γερμανίας με τους άλλους επενδυτές του σχήματος της Fraport θα μπορούσε κάλλιστα να το πράξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μαζί ενδεχομένως με τους Δήμους και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, τα Επιμελητήρια κλπ., προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής οικονομίας και των πολιτών της Ιόνιας γης»