Η θέση του Γιώργου Καλούδη σχετικά με το δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια

Επτανησιακή Αναγέννηση, Γιώργος Καλούδης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΖΙΛΙΚΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ  ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ως ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΑΣ-ΨΕΥΤΟΠΑΣΟΚ

8-12-2015

1.Το θέμα της βλαπτικής χαριστικής «πώλησης» για 50 χρόνια των Διεθνών Αεροδρομίων της Επτανήσου το είχαμε αναδείξει από το 2012 κυρίως εμείς και ο κ.Γουλής. Μέχρι και αφίσσα είχαμε βγάλει.

2.Στις τριπλές εκλογές της 14ης/ 23ης Μάη 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ εκβίασε τον λαό (όπως παλιά Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) με το σύνθημα «Τρείς Κάλπες (Ευρωβουλή-Περιφέρεια-Δήμος) Μία Επιλογή: Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

3.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σαμοίλης είχε δηλώσει μάλιστα ότι οι εκλεγέντες Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα είναι  μηχανισμός  για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις βουλευτικές εκλογές.

4.Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ κ ΑΝΕΛ είχαν προεκλογικό πρόγραμμα (πριν τις 25 Γενάρη 2015) ότι «θα σκίσουν τα Μνημόνια !»  Από τον Φλεβάρη 2015 άρχισαν όμως μέσω Σταθάκη και Βαρουφάκη να μιλάνε για χάρισμα των Αεροδρομίων στα Γερμανικά συμφέροντα.

5.Το ΠΣΙΝ (μέχρι τον Οκτώβρη 2014) είχε πάρει 5 φορές θέση και είχε ψηφίσει να μην «χαρισθούν» για 50 χρόνια αντί πινακίου φακής τα 4 Διεθνή Αεροδρόμια της Επτανήσου. Η  τελευταία μάλιστα απόφαση έδινε (μεταξύ άλλων) την εντολή στον Περιφερειάρχη να ασκήσει Προσφυγή-Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της  Επικρατείας  μόλις δημοσιευθεί η πράξη κατακύρωσης στα Γερμανικά συμφέροντα.

5.Αφού  η κυβέρνηση Ν.Δ. –δήθεν ΠΑΣΟΚ έκανε τη κατακύρωση τον Νοέμβρη 2014, η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου  σίγησε.

6.Στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ στη Λευκάδα την 6-6-2014 έβαλα θέμα να συζητηθεί η άσκηση προσφυγής στο Σ.τ.Ε.. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου δεν δέχτηκε να συζητηθεί.

7.Στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ στις 20-12-2014 στη Κέρκυρα 4 φορές έβαλα θέμα να συζητηθεί η άσκηση προσφυγής κατά του χαρίσματος των Αεροδρομίων μας. Τρείς φορές απέρριψαν τη συζήτησή του. Τελικά συζητήθηκε. Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου αρνήθηκε να ασκηθεί προσφυγή (διότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα καταργούσαν το ΤΑΙΠΕΔ). Εμείς πήραμε μόνον 3 ψήφους, τις ψήφους μας.

  1. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας ετοίμασε προσφυγή κατά της χαριστικής κυβερνητικής πράξης και ζήτησε να είναι συμπροσφεύγουσα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σύμπασα η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου αρνήθηκε.

9.Δέχθηκαν όμως και συνυπέγραψαν τη προσφυγή του ΔΣΚ στο Σ.τ.Ε. ο Δήμος Κερκυραίων και το Τμ. Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητήριου  Ελλάδας, και η προσφυγή ασκήθηκε.

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε στις 5 Ιούλη 2015 τον λαό σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη των Μνημονιακών Πολιτικών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και το χάρισμα των Αεροδρομίων μας σε Γερμανικά συμφέροντα. Ο Λαός με ένα συντριπτικό 62% ψήφισε όχι.
  2. Το ίδιο βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ευτέλισε έτσι τη κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας. Θεώρησαν και αυτοί ότι απευθύνονται σε ντουβάρια.
  3. Τον Ιούλιο 2015, όταν άρχισαν να καταψηφίζουν κάποιοι βουλευτές του Λαφαζάνη τα πρώτα Μνημονιακά μέτρα, ο κ. Θόδ. Γαλιατσάτος, ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές του Λαφαζάνη να καταψηφίσουν αλλά να παραιτηθούν το ίδιο βράδυ και να παραδώσουν την έδρα τους ! Για να περνάνε εύκολα τα αντιλαικά μέτρα μεταξύ των οποίων και το χάρισμα των αεροδρομίων μας στους Γερμανούς.
  4. Στις 14 Αυγούστου 2015, ξημερώματα μέσα στο Δεκαπενταύγουστο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με το οποίο αποδέχονται τα προηγούμενα Μνημόνια και δεσμεύτηκαν για χειρότερα μέτρα, μεταξύ των οποίων και τα Αεροδρόμια στα Γερμανικά συμφέροντα.
  1. Στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη 2015, ο βασικός κορμός της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου έτρεξε να βγάλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να …ξεπουληθούν πιο γρήγορα τα αεροδρόμιά μας.
  1. Τα στελέχη της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου που πήγαν στη Λαική Ενότητα του Λαφαζάνη επαγγελλόμενα δήθεν ρήξη με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν ως Αντιπεριφερειάρχες κλπ στις έμμισθες θέσεις της κυνικής ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ πλέον εξουσίας της ΠΙΝ. !
  1. Στη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη του ΠΣΙΝ με … «τηλεδιάσκεψη» η ενιαία εξουσία ΣΥΡΙΖΑ –Γαλιατσάτου, έβαλε θέμα να διεξάγει …ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο λαός εάν συμφωνεί με τη «πώληση» των αεροδρομίων. Παραβρισκόμενος στη συνεδρίαση και λαβών τον λόγο μίλησα για νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, τους κατήγγειλα για έλλειψη κάθε σοβαρότητας, για  άγνοια κινδύνου, ανέφερα ότι δεν αρκεί η αρνητική ψήφος μου και δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσω με τη παρουσία μου στη συνεδρίαση αυτό το έγκλημα  και αποχώρησα από τη  συνεδρίαση.
  1. Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Λαικής Ενότητας-Γαλιατσάτου στον α΄γύρο των τελευταίων εκλογών της ΠΙΝ έλαβε μόνον το 20% των ψηφοφόρων ! Συμπεριφέρεται δε σαν να έλαβε το 90% ! Αυταρχικά, διαπράττοντας παράβαση νομικού και πολιτικού καθήκοντος, με μόνο σκοπό να παραπλανεί τον λαό προκειμένου να παραμείνει με νύχια και δόντια γαντζωμένη στην εξουσία !

Συμπεριφορές Βορείου Κορέας Κιμ-Ιλ-Σούνγκ.

  Ο λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ψήφισε ένα μεγάλο ΌΧΙ. ΟΙ Συριζαίοι-Ανελαίοι  ανερυθρίαστα και με κυνικότητα  το βάφτισαν ΝΑΙ ! Και στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 εργάστηκε η πλειοψηφία της πλειοψηφίας της Π.Ι.Ν. για να πάρει τη κυβέρνηση  η Μερκελική συνεργασία  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ώστε να κάνει ότι ακριβώς και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου:  Να τα χαρίσουν  όλα.

 

Πρόκειται για καραγκιοζιλίκια !  Επικίνδυνα μονοκομματικά καραγκιοζιλίκια που φθείρουν έτι περαιτέρω τον θεσμό και κουβαλούν νερό στα Γερμανικά συμφέροντα.

Ως προιόντα εξαπάτησης του Λαού της Επτανήσου η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-Γαλιατσάτου στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης. Η μόνη έξοδος διαφυγής τους είναι η συλλογική τους παραίτηση και η προκήρυξη νέων εκλογών για τη Π.Ι.Ν.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ

 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

 

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

 

 [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839,  fax: 2661 0 48517

e-mail:[email protected],