Στο πλευρό των νεφροπαθών της Κέρκυρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Το θέμα «Προβλήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – αιτήματα των Νεφροπαθών» εισηγήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κέρκυρας υπό αιμοκάθαρση «Η Μεταμόσχευση».

Συγκεκριμένα οι νεφροπαθείς της Κέρκυρας γνωστοποίησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις επικίνδυνες και χρονίζουσες ελλείψεις που παρουσιάζονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι οποίες καθιστούν λίαν επικίνδυνες και δυσχερείς τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών καθώς και το πρόβλημα ομαλής χορήγησης του μηνιαίου διατροφικού επιδόματος που δικαιούνται.

Στην εισήγησή της η κα. Πανδή, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ:

1/ Άμεσης προτεραιότητας – αναγκαιότητας προκήρυξης θέσης διευθυντή ιατρού νεφρολόγου.

2/ Κάλυψης των κενών σε ειδικευμένες νοσηλεύτριες και τραυματιοφορείς με βάση τον αριθμό και τις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

3/ Ενίσχυσης της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ

4/ Συνέχισης της ομαλής χορήγησης του μηνιαίου διατροφικού επιδόματος. Να σημειωθεί ότι, όπως ενημέρωσε η κα. Πανδή, από τον Οκτώβριο του 2014 το επίδομα αυτό χορηγείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάθε μήνα και όχι ανά δύο μήνες, όπως ίσχυε έως τότε.

Τέλος, καθώς, όπως δηλώνουν οι νεφροπαθείς αναγκάζονται να μεταβαίνουν εκτός Κερκύρας για την παροχή υπηρεσιών υγείας  καθώς και να χρησιμοποιούν ιδιώτες ιατρούς για τις συνταγογραφήσεις τους, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να του εκθέσει τις δυσκολίες που υπάρχουν, με στόχο τη βελτίωση του καθημερινού αγώνα των ασθενών για τη ζωή αλλά και για την προώθηση της προκήρυξης οργανικής θέσης διευθυντή νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η εισήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.