Κάλεσμα του Δήμου Λευκάδας στη δράση Ecomobility

Κάλεσμα του Δήμου Λευκάδας στη δράση Ecomobility

Ο Δήμος Λευκάδας ως συνδιοργανωτής της εκστρατείας Ecomobility 2015-16, με χαρά στηρίζει τις δράσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας για τον περιορισμό της χρήσης των οχημάτων και την ενθάρρυνση της μετακίνησης με ποδήλατο ή με τα πόδια. Εξάλλου ζητούμενο του προγράμματος Ecomobility 2015-16 είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία της πόλης από τις συνθήκες και τις συνήθειες μετακίνησης των πολιτών και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα κτίρια και το κέντρο της πόλης, όπως και την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή οπότε και θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας, το 2ο Γυμνάσιο με την αρωγή του Δήμου και του ΑΣΛ «Φίλανδρος», απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να λάβουν μέρος και να στηρίξουν το μήνυμα για μια πόλη ανθρώπινη, με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα ποδήλατα.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συμμετέχετε την Κυριακή 17.01, στις 11π.μ. σε μια εναλλακτική συλλογική ποδηλατάδα στα σοκάκια της πόλης μας με αφετηρία την παραλία και διάρκεια μία ώρα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ