Καμπανάκι για τον τουρισμό: Τουλάχιστον δέκα ξενοδοχεία προς πώληση στην Λευκάδα μόνο τον τελευταίο μήνα

Βρίσκονται μεταξύ των 480 που πανελλαδικά έβαλαν αγγελία πώλησης τον τελευταίο μήνα

Σύμφωνα με λεπτομερές δημοσίευμα της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας Daylymail, ορισμένα από αυτά πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές που ξεκινούν από 250.000 ευρώ, τιμή για την οποία δεν αγοράζεται ούτε διαμέρισμα στις φθηνότερες  συνοικίες του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα προβλήματα βιωσιμότητας αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να τα  ξεφορτωθούν ξεπουλώντας τα σε εξευτελιστικές τιμές, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα 160 πωλητήρια στην Μακεδονία,, 66 στην Κρήτη και 54 στα Ιόνια νησιά (ανάμεσα τους και στη Λευκάδα) προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα ,τον τελευταίο μήνα.

Ειδικότερα για την Λευκάδα  μόνο σε μία από τις γνωστές ιστοσελίδες αγοραπωλησιών προστέθηκαν  δέκα νέες καταχωρίσεις πωλητηρίων ,  γεγονός που προκαλεί  μεγάλη ανησυχία για το μέλλον κι την πορεία του τουρισμού. Τα προς πώληση  ξενοδοχεία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον γεωγραφικό χώρο της Λευκάδας , ακόμα και μέσα στην ίδια την πόλη.

Πρόκειται για μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή τουλάχιστον που διαχέεται περί έκρηξης, ευημερίας κι ανάπτυξης του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί της Λευκάδας ή τουλάχιστον καταδεικνύει ότι ο όγκος των επισκεπτών  κινείται δυσανάλογα με τ΄αποτελέσματα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Πηγή: MeganisiNews