Οδοιπορικό στην παράκαμψη Αμφιλοχίας

Κάντε μια βόλτα στο έργο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έρχεται για να διευκολύνει τις ζωές μας…

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία είναι το πλέον ταλαιπωρημένο έργο στην Αιτωλοακαρνανία και ίσως σε όλη τη χώρα. Η ολοκλήρωσή του έχει μετατεθεί ουκ ολίγες φορές. Τα πλέον προχωρημένα τμήματα του έργου είναι το τμήμα από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας, μήκους 13 χλμ, και το τμήμα από περιοχή Ακτίου μέχρι την Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ. Τα δυο αυτά τμήματα, δηλαδή η 4η και η 1η εργολαβία του έργου είναι οι νέες προτεραιότητες από το Υπουργείο για να ολοκληρωθούν εντός του 2016. Η webtv του myagrinio.gr παρουσιάζει το οδοιπορικό που πραγματοποίησε στην 4η εργολαβία από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρκετά προχωρημένο και το μεγαλύτερο τμήμα του ήδη ασφαλτοστρωμένο. Συγκεκριμένα από το κόμβο Λουτρακίου μέχρι το εργοτάξιο της Κατούνας ουσιαστικά όλος ο δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα ελάχιστων εκατοντάδων μέτρων. Από εκεί και πέρα, μέχρι την Αμβρακία η πρόοδος του έργου διαπιστώνεται σε δυο περιπτώσεις, ένα πρώτο τμήμα του δρόμου που ουσιαστικά έχει διαμορφωθεί, αλλά δεν ακόμη τοποθετηθεί το κεντρικό στηθαίο και δεν έχει ασφαλτοστρωθεί και το τελευταίο -μικρό- τμήμα κοντά στην Αμβρακία που παραμένει ακόμη αδιαμόρφωτο.

Η εικόνα πάντως που αποπνέει όλη η 4η εργολαβία είναι ότι είναι εφικτός ο στόχος, η λεγόμενη παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Δείτε το βίντεο της ενημερωτικής σελίδας myAgrinio στο Vimeo.

Πηγή: iAitoloakarnania