Αναφορά του Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, προς τον Yπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείο Μεγανησίου

Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, για την προτεινόμενη υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου από 4/θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο σε 3/θέσιο, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.
Ο κ. Καββαδάς ζητά να πάρει θέση το Υπουργείο στην ανωτέρω πρόταση, καθώς και να γνωστοποιηθεί από τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει.
Μαζί με την αναφορά του Βουλευτή, επιδόθηκαν στον υπουργό,
-ψήφισμα-διαμαρτυρία, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου, με τις υπογραφές των κατοίκων του νησιού ενάντια στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και
-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου, η οποία απορρίπτει ομόφωνα την ανωτέρω πρόταση, αντιπροτείνοντας να παραμείνει 4/θέσιο το σχολείο.
Ο κ. Καββαδάς, επικοινώνησε σήμερα 23/02/2016 με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για το θέμα.

[divider style=»solid» top=»20″ bottom=»20″]

Βουλή των Ελλήνων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

ANAΦΟΡΑ

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2016

Προς: τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας

 και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη

 

Κε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω ψήφισμα-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου, σχετικά με την  προτεινόμενη από την Περιφερειακή διεύθυνση Π.Ε και Δ.Ε Ιονίων Νήσων (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας) υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου από 4/θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο σε 3/θέσιο.

Επισημαίνω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου με την από 1/2/2016 απόφασή του, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτω, αποφάσισε τη μη αποδοχή της ως άνω πρότασης και πρότεινε την παραμονή του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου σε 4/θέσιο.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας, καθώς και τις ενέργειές σας για την επίλυση του θέματος.

 

Αθανάσιος Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδας