Δελτίο τύπου του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΤ’ ΤΑΞΗ

ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, υλοποίησε μια σειρά εβδομαδιαίων παρεμβάσεων στους μαθητές των δύο τμημάτων της  ΣΤ’ τάξης, όπου με βιωματικό τρόπο διαπραγματευτήκαμε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά κατά την ηλικιακή αυτή φάση της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Το πέρασμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών, που δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε.  Η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο άγνωστο, από την υπακοή στην αναζήτηση… Όλα τα παιδιά σε αυτή τη μετάβαση φοβούνται και έχουν άγχος για αρκετά πράγματα, που για εμάς τους ενήλικες  μπορεί να φαντάζουν απλά, αλλά για τα παιδιά μας δεν είναι.

Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, κα Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο- M.Ed. και την κα Μαρία Γεωργάκη, Ψυχολόγο. Ευχαριστούμε πολύ για τη διευκόλυνση που μας παρείχαν, τον Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, καθώς και τους δασκάλους της ΣΤ’ τάξης κα. Ντάγκα Βασιλική και κ. Δελλαπόρτα Σταύρο.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ