Δήλωση Αθ. Καββαδά για το αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Λευκάδας

Έχουσι γνώση οι φύλακες…

Οι ευθύνες για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, δυστυχώς πρέπει να αναζητηθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Οι «αμαρτωλές» περίοδοι της οικονομικής ιστορίας του Τόπου είναι πολλές και θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης γιατί σήμερα δέχθηκε αυτή την προσβολή στο εισόδημά του και γιατί βρίσκετε σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Κάθε περίοδος, που αναλυτικά αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει τις ευθύνες της, όπως μεγάλη σημασία έχει και η αφετηρία όλων όσων ακολούθησαν.

Θα ήταν άδικο να ξεχάσουμε και να μην εξεταστεί η αμαρτωλή περίοδος του Χρηματιστηρίου και των αποθεματικών των ταμείων. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της η κ. Φώφη Γεννηματά «ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλήψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας».

Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως για το πώς καταλήξαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους Έλληνες για τις αποφάσεις και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα υπερβάσεις δημοσιονομικών δαπανών, διόγκωση κρατικών ελλειμμάτων και δραματική άνοδο του δημοσίου χρέους.

Στα πρόσφατα γεγονότα και σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Γιάνη Βαρουφάκη και το πλήθος δηλώσεων-αποκαλύψεων που έχουν ακολουθήσει είναι μια από τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτιμώ ότι η διερεύνηση των ευθυνών δεν πρέπει να περιοριστεί στον πρώην υπουργό και τους συνεργάτες του, αλλά θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες πρωτίστως να μάθουν εάν ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε όλα όσα ακούσαμε περί plan X, για τη λειτουργία διπλού νομίσματος και την υπόθεση του νομισματοκοπείου.

Οι ευθύνες για την πολιτική ανευθυνότητα που χειρίστηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι τεράστιες και λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε μια άτακτη χρεοκοπία, εκτός ευρώ και χωρίς συμμάχους.

Ήδη 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών κι εγώ, καταθέσαμε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στην οποία, τονίζουμε ότι «πέρα από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3οΜνημόνιο».

Υπογραμμίζουμε δε πως «αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος».

Καταλήγουμε ερωτώντας, σε πρώτη φάση, τον πρωθυπουργό «ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη».

Να είστε σίγουροι όμως ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να περιοριστεί μόνο στην απάντηση του πρωθυπουργού.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ερώτηση των 40 βουλευτών